13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Pénz szűkében a Roma Önkormányzat: követelik az állami támogatások utalását

Július közepén kellett volna megkapnia a harmadik negyedéves támogatást az ÖRO-nak. A szervezet elnöke szerint az idő szorít, augusztus 20-ig be kell fizetniük a közüzemi számlákat és az alkalmazottak utáni járulékokat – írta meg a hvg.hu.

A Belügyminisztérium azonban nem folyósította az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) a harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást. Az nem derül ki az írásból, mégis mire fel jár nekik ekkora összeg a magyar adófizetők pénzéből.

Azt viszont elpanaszolták, hogy július 15-ig meg kellett volna kapják az utalást, ám a pénz azóta sem érkezett meg. Agócs János, az ÖRO elnöke odáig merészkedett, hogy minden tudását összeszedve panaszlevelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek.

Noha a lap nem hozta nyilvánosságra a teljes levelet, abban állítólag olyanokat ír, mint

a támogatás folyósításának indokolatlan elmaradása az önkormányzat szakmai programjainak a megvalósításán túl súlyosan veszélyezteti az önkormányzat hivatalában munkabérből élő alkalmazottak és azok hozzátartozóinak a mindennapi megélhetését.

El kéne számolni az eddigiekkel

A lap megkeresésére a Belügyminisztérium közölte:

akkor kapja meg a pénzt a cigány önkormányzat amikor a korábban kiutalt támogatás felhasználására vonatkozó részbeszámolók elfogadásra kerülnek.

Ez azonban nem lesz egy egyszerű feladat, mivel az ÖRO a korábbi beszámolóit is hiányosan adta le, melyek ügyében a minisztérium hiánypótlást kért.

A hiánypótlásként benyújtott dokumentumok, illetve a támogatás jogszerű felhasználásának ellenőrzése jelenleg folyamatban van

– tették hozzá.

 

Agócs elmondta, a hiánypótlást már június 28-án leadták,

ám az sem sikerülhetett túl meggyőzőre, ugyanis augusztus 10-én újabb hiánypótlási felszólítást küldött a Belügyminisztérium.

Agócs állítja, ezt is teljesítettek. Az elnök szerint augusztus 20-ig be kell fizetniük a közüzemi számlákat és az alkalmazottak utáni járulékokat. Ha nem teszik, akkor köztartozást halmoznak fel és nem juthatnak hozzá az állami támogatáshoz. Azt is hozzátette, ha a tárca nem küldi a pénzt záros határidőn belül, az Országos Roma Önkormányzat fizetésképtelenné válik.

Kiemelt képünkön Agócs János

További híreink

Kevés aláírás gyűlt össze

Szabó Norbert

Romániában azt vizsgálják, hogy kínozzák-e a betegeket a járványkorházakban

Dunai Tibor

Mr. Brexit visszavonult- Mi jön most?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben