4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Polt Péter szerint a vásárosnaményi késelő fogva tartása nem indokolt

A vásárosnaményi támadást követően a Mi Hazánk és a szövetséges nemzeti sportszervezetek Nyíregyházára és az ügyészség épülete elé is demonstrációt szerveztek, ahol sok más észrevétel mellett azt is megfogalmazták, hogy az elkövetőt nem szabadott volna kiengedni a fogdából, mert cselekedete élet kioltására irányult. 

Ezzel kapcsolatban Novák Előd Polt Péterhez fordult az alábbi kérdésekkel.

  • 1. Miért nem az emberölés bűntett kísérletének gyanúját állapította meg a nyomozóhatóság, amikor az elkövetőnél levő kés méretéből, a szúrás irányultságából a büntetőgyakorlat alapján egyértelműen következik, hogy a szándék a sértett halálos megsebesítésére irányult?
  • 2. Miért nem az emberölés kísérletének a gyanúját állapította meg a nyomozóhatóság, amikor a sértettet azonnali, a hasüreg feltárásával, a belső vérzés megszüntetésével együtt járó életmentő műtétben kellett részesíteni, csak ennek köszönhetően élte túl a támadást?
  • 3. Mi indokolja, hogy az emberölés tizenöt évnyi szabadságvesztéssel büntetendő, a szökés és elrejtőzés kockázatát jelentősen növelő tényállása helyett csak a három évvel fenyegetett alapeseti testi sértés miatt folyik a nyomozás?
  • 4. Mi indokolja, hogy a közismerten bűnöző életmódot folytató, jelenleg is büntetőeljárás alatt álló, egy nyilvános rendezvényre felfegyverkezve érkező elkövetők esetében az ügyészség szerint nem merült fel az elkövetést követően a bűnismétlés lehetősége?
  • 5. Van-e tudomása az ügyészségnek arról, hogy az utóbbiak egybevágó állítása szerint az elkövetők a szabadon bocsájtásukat követően a nyomozás eredményének meghiúsítása érdekében befolyásolni törekedtek és fenyegették a sértettet és a tanúkat?
  • 6. Végül: mindezek alapján miért nem tartotta és tartja szükségesnek az ügyészség az
    elkövetők letartóztatásának indítványozását?

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője törvénymódosító javaslatot is benyújtott szorgalmazva, hogy kötelező legyen letartóztatni azt, aki csoportosan, felfegyverkezve garázdaságot, súlyos testi sértést követ el.

Polt Péter válaszában arra hivatkozott, hogy a konkrét ügyről semmit nem tud mondani, mert a nyomozás még tart, de a jelenlegi adatok alapján nem látja indokoltnak a letartóztatást.

A nyomozás kezdeti szakaszában rendelkezésre álló adatok alapján személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelésének indítványozása nem volt indokolt

– írta válaszában a legfőbb ügyész.

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben