33.3 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Putyin: ha a Nyugat le akar minket győzni a csatatéren, akkor nyugodtan próbálkozhat

Vlagyimir Putyin nyitott a béketárgyalásokra, ám külső erők nem tudnak nyomást gyakorolni országára – derült ki az összefoglalóból, melyet a Reuters tett közzé.

Oroszország még csak most kezd belelendülni Ukrajnában. Ha a Nyugat le akar minket győzni a csatatéren, akkor nyugodtan próbálkozhat

– jelentette ki az orosz elnök. Azt állította, országa nyitott a béketárgyalásokra, ám tudja, minél tovább húzódik a háború, annál kevesebb esély lesz erre.

Ma már azt halljuk, hogy a csatamezőn akarnak legyőzni minket. Mit mondhatnék erre? Lehet próbálkozni

– mondta, hozzátéve:

Sokszor hallottuk már, hogy a Nyugat az utolsó ukrán katonáig kész harcolni ellenünk. Ez tragédia lenne az ukrán népre, mégis minden jel arra mutat, hogy efelé tartunk.

Putyin úgy látja, a Nyugat proxy háborút folytat, szankciókkal próbálja térdre kényszeríteni Oroszországot, miközben önti a fegyvereket Ukrajnába.

Hogy őszinte legyek, még el se kezdtük igazán a dolgokat. De ettől függetlenül nyitottak vagyunk a béketárgyalásokra. Viszont azok, akik ezt elutasítják, tudniuk kell, minél tovább halasztják a dolgot, annál nehezebb lesz leülni velünk

– szögezte le.

Noha az invázió jóval lassabban halad, mint azt előzetesen bármelyik szakértő feltételezte, ettől függetlenül az oroszok magabiztosan haladnak előre, és foglalják a területeket. Még annak dacára is, hogy rengeteg fegyvert kapnak az ukránok a nyugati hatalmaktól. Sőt, Zelenszkij fantazmagóriáiban havonta 1000 település kerül ismét ukrán irányítás alá.

Ukrán részről a tárgyalásokat vezető Mykhailo Podolyak cáfolta, hogy lenne bármiféle egységes „Nyugat”, ami szemben állna Oroszországgal. Szerinte itt egyetlen háborús agresszor van, az pedig Oroszország, mely megtámadott egy független állapot. Podolyak kijelentette, Putyin szavai, mely „az utolsó ukránig” tartó harcra utalnak „egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Oroszország népírtást hajt végre”.

További híreink

Dörner György az SZFE-ügyről: aki nem magyar, ne Magyarországon tanítson!

Varga Lilla

F. Achilles és két testvére családi vállalkozásban vitt mindent, ami mozdítható

Irányi Dániel

Ötven terroristával végzett a mozambiki hadsereg

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben