14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Ráduly Istvánt javasolja az RMDSZ Kovászna megyei prefektusnak

Dr. Ráduly Istvánt, Uzon község polgármesterét nevesítette prefektusnak az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, erről döntött többségi szavazattal szerdán a területi szervezet Állandó Tanácsa.

„Az elmúlt években jelentősen megromlott a viszony az önkormányzatok és a prefektúra intézménye között, sőt mondhatni, a székelységet érő támadások háttérintézménye lett. Ráduly István jelölésével a szakmai vonalat szeretnénk visszahozni, hogy a prefektúra olyan intézmény legyen, amely az önkormányzatok partnere, amelynek fő célja nem a gáncsoskodás, hanem az együttműködés és az építkezés. Ugyanakkor fontos, hogy az államigazgatás megyei szintű vezetője összhangot teremtsen az intézmények működése területén

– fejtette ki Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Dr. Ráduly István 52 éves, jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem tanára. Több mint tíz éve megszerezte a magas köztisztviselői státust is, 2004-ben választották meg először Uzon község polgármesterének – írja az Itthon.ma hírportál.

„Tizenhetedik éve vagyok a megye egyik nagyközségének polgármestere, ez idő alatt sikerült olyan eredményes csapatot kialakítani, amelynek tagjaival közösen számos pályázatot bonyolítottunk le, jelentős mértékben modernizálva településeinket. Ez a megbízatás kihívás számomra, célom, hogy javítsunk a prefektusi intézmény és az önkormányzatok közti viszonyon, növekedjen a dekoncentrált intézmények hatékonysága, mindebből csakis a háromszéki emberek nyerhetnek, nemzetiségtől függetlenül. Bízom benne, hogy lehet jó hangulatot teremteni és a szakmai szempontokat érvényesíteni, a fenntartható fejlődést szorgalmazni és segíteni” – fogalmazott Dr. Ráduly István.

További híreink

Orbán: Még 2-3 hét amíg várhatóan átbillen a járványgörbe

Gabay Dorka

Szelim lett Magyarország első újszülöttje 2022-ben

Irányi Dániel

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a kárpátaljai Beregszászon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben