33.3 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Régi kommunista szokást élesztenének újra Jászberényben

Hiába no, nehéz levetkőzni azokat a régi és “szép” bolsevik hagyományokat. Mint ismeretes, Jászberényben volt megismételt választás, meglehetősen feszült légkör övezte. Az új balliberális vezetés kitette az irányjelzőt.

Nem illik az október 23-i városi ünnepséghez a katolikus szentmise, és nem lenne jó, ha ezután is lenne egyházi szertartás a központi program részeként – ezzel fordult az október 13-i önkormányzati választás után a jászberényi ferences templom plébánosához Balogh Béla akkori önkormányzati képviselő, azóta alpolgármester, aki az MSZP helyi szervezetének elnöke is (mi azt nem tudjuk értelmezni, hogy illik október 23-hoz egyáltalán az MSZP? – a szerk.)

Az esetről Tamás Zoltán, a Fidesz jászberényi frakcióvezetője számolt be a Magyar Nemzetnek, aki jóval Balogh Béla akciója után értesült a történtekről. A kormánypárti politikus megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy harminc évvel a rendszerváltás után még előfordulhatnak hasonló durva beavatkozások, annál is inkább, mert nagyon sokan vannak, akik a városi ünnepségen is szeretnének részt venni, de ragaszkodnak a szentmiséhez is.

– Abban egyeztünk meg a plébános atyával, hogy az ünnepi szentmise a jövőben sem marad el, de egy órával a városi ünnepség előtt fogjuk megtartani – tette hozzá Tamás Zoltán, aki még nem tudta kérdőre vonni sem Balogh Bélát, sem a polgármestert.

A dolog érdekessége, hogy az utóbbi, Budai Lóránt csak a november 10-i, megismételt polgármester-választás után került a település élére, vagyis amikor Balogh Béla felvázolta a városi ünnepség megszervezésével kapcsolatos elképzeléseit a plébánosnak, akkor még kormánypárti polgármester állt Jászberény élén.

Megkerestük a polgármestert és az alpolgármestert, de lapzártánkig nem válaszoltak a feltett kérdéseinkre

(www.magyarnemzet.hu nyomán)

További híreink

Két cégét is “kifelejtette” vagyonnyilatkozatából a fideszes országgyűlési képviselő

Irányi Dániel

A DK gazdálkodását a megalakulása óta szabálysértések jellemzik

Dunai Tibor

Százezer forintot adna mindenkinek a Momentum, aki beoltatja magát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben