15.8 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

“Romatelepekkel” szemlélteti a szegénységben élő magyarok helyzetét egy német adó

Előbb a “német” Deutsche Welle készített egy “zseniális” propagandafilmet hazánkról, ahol a Budai vár felújítását egyenesen a “holokauszttal” mosták össze. Ebben asszisztált a külföldi stábnak a kerület balliberális polgármestere. A recept annyira megtetszett nekik, hogy ismét hazánk került terítékre a szokásos esti híradónak csúfolt népbutításkor.

Ezúttal a ZDF riporterétől tudhattuk meg, hogy hazánkban “a demokrácia és a jogállam is veszélyben van”. No nem a koronavírus ürügyén bevezetett elképesztően szigorú korlátozások, rendőri vegzálások és gigabírságok miatt, hanem “mert az Orbán”. Üres, semmitmondó mantra, ami után csodálkoznak, hogy senki sem veszi őket komolyan…

Az orbánozás után a riporter kötelességtudóan hozzáteszi, hogy nálunk van elnyomva a média, nem náluk, ráadásul mi magyarok csak profitálunk az EU-s támogatásokból. Véletlenül sem a korrupt politikusainkkal összejátszó német és francia cégek.

Azután pedig végképp lehetetlen feladatnak tűnik a nyugati “függetlenobjektív” sajtót nem viccoldalként kezelni, hogy a szegénységben élő magyarokat, és úgy ámblokk Kelet-Magyarország helyzetét nem mással azonosítják, mint egy körömi cigánytelep putrisorával.

Nézzétek meg, így élnek a “magyarok” Orán alatt

– szól az üzenet.

A német tudósítás szerint a szegénységben élő magyarok és a cigányputrik közé egyenlőség jel tehető

Az RTL Klubtól már megszokott bús, bűntudatkeltő képi és zenei aláfestéssel érkezünk meg az egyik putriba, ahol valami “civilszervezet” segítője gyógyszert és élelmiszert oszt a Horváth családnak.

A roskadozó házba betérve, a mérhetetlen koszban Gabi elmeséli, hogy a négy szobás házban tizenkilencen élnek, ráadásul “mindenből hiány van, mert nagyon kevés a segély”, amit az állam ad.

– Mi van a hűtőtökben?

– Semmi, Anikó, üres.

– zajlik a szívszorító párbeszéd, majd a retektől alig felismerhető gáztűzhelyen bemutatják nekünk a lepattogzott, undorító zománcedényt, amiről ránézésre azt gondolná az ember, hogy valamilyen rejtélyes okból kifolyólag első használata óta egyszer sem lett elmosva.

“Az egész család ebből az edényből táplálkozik” – mondja a tisztaságmániával aligha vádolható anyuka, hozzátéve hogy “nincs fa, így szivacsokkal és cipőkkel fűtenek azok, akik eddig nem fagytak meg a hidegben”.

Nagy-Magyar Birodalom

A Nemzeti összetartozás emlékművének felavatásán készült snittekben a zenetudomány-amerikanisztika szakos bölcsészdiplomával rendelkező Wolf-Christian Ulrich Kelet-Európa szakértő mivoltáról, és magyar történelmi ismereteiről egyszerre tesz tanúbizonyságot, mikor a trianoni emlékmű kapcsán

szlovák és román településekről beszél, amelyek bő száz éve még egy bizonyos “Nagy-Magyar Birodalom” részét képezték.

Majd valamiféle “nagy-magyar hercegségek zászlairól” beszél, ami szintén nem egészen világos. Ulrich szerint ezek olyanok, mintha a németek a kancellári hivatal előtt sziléziai vagy porosz zászlókat tűznének ki. “Miért csinálnak ilyeneket?” – teszi fel a kérdést elborzadva.

De az az álságos kérdés is elhangzik, hogy az (egyébként térkövekre, szökőkutakra, körforgalmakra és játszóterekre igényelhető) EU-s pénzekből “miért nem jut a legszegényebbeknek”? Az nem világos, hogy a hajléktalanoknak miért lenne jobb szökőkutak mellett sorban állni az ingyen ételért, ahogyan az is csak sejthető, hogy egy vadonatúj játszótér vas és fém felszerelései meddig maradnának érintetlenek egy körmendihez hasonló putrisoron. De legalább a német nézők fülének szépen cseng, hogy az ő adójukból a jóságos EU meg akarja menteni a nyomorban fuldokló Magyarországot, de “Putyin leghűségesebb diákja” ellopja a pénzt.

Ahogyan jóindulatúan arról sem beszél a kisfilm, hogy mennyivel több támogatást kapnak a német cégek Magyarországon, mint saját hazájukban, ennek ellenére mennyivel fizetnek kevesebbet egy magyarországi dolgozójuknak. Ha csak a multik drasztikus béremelésekbe kezdenének, már az önmagában kimutathatóan javítaná a magyar dolgozók életszínvonalát.

A kérdés már csak az, mikor értik végre meg az EU-ban, hogy az ilyen, és ehhez hasonló ócska, lejárató videókkal csak Orbán pozícióját erősítik? Persze, az ő nézőpontjuk is érthető, hiszen ha a rendszert érintő valódi problémákra mutatnának rá, akkor hamar kitűnne, hogy azokban kínosan nagy az egyetértés az általuk is képviselt balliberális oldal és a Fidesz között.

Ha valakit érdekel a teljes, német nyelvű híradás, (a Mandinernek hála) még csak keresgélnie sem kell, a ZDF teljes riportja itt tekinthető meg, 20:59-től!

(Kiemelt kép: ZDF)

További híreink

Ha unja a koronavírust, akkor itt egy másik

Kiss Albert

Rendőrök mentették ki a bíróságról a kutyáját megkínzó balotaszállási nőt

Dunai Tibor

Fejbe vágta a biztonsági őrt, mert nem tetszett neki, hogy lopáson érték

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen