21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Rossi: Nehéz meccsnek ígérkezik, de győzni megyünk Bulgáriába

Marco Rossi szerint ötven-ötven százalék eséllyel kezdenek a csapatok csütörtökön a Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Az Illovszky Rudolf Stadionban tartott szerda délelőtti sajtótájékoztatón a magyar válogatott szövetségi kapitánya hozzátette, ha játékosai megfelelő hozzáállással, a taktikai utasításokat maximálisan betartva lépnek pályára, akkor nőhet az esélyük. Ugyanakkor megjegyezte, az valamelyest a hazaiakat segíti, hogy a találkozót nézők előtt rendezik meg, magyar szurkolók viszont nem lehetnek köztük.

– Nagyon harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely sosem adja fel, és több kerettagjuk egyénileg is remek teljesítményre képes – fogalmazott Marco Rossi. – Ismerjük ellenfelünk erősségeit és gyengéit is, bízom a játékosaim képességeiben, és tudom, hogy megfelelő hozzáállással, a kidolgozott taktika betartásával sikeresek lehetünk Szófiában. Nincs nagy különbség a két csapat között, a hazai pálya és a szurkolók riválisunkat segítik, de győzni megyünk Bulgáriába, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Megvan a tervünk a kezdő tizenegyre, szerencsére most a megszokottnál több opciónk is van különböző posztokra, ami kellemes gondokat okoz a csapat összeállítását tekintve.

Az olasz szakember elmondta, nem várt helyzetet idézett elő, hogy Szoboszlai Dominikot a Red Bull Salzburg nem engedte el a nemzeti csapatba, mert a klubnál több játékos is megfertőződött a koronavírussal. Megjegyezte: mindenki tisztában van azzal, hogy milyen értékes futballistáról van szó, de a válogatottnak megvannak azok a megfelelően képzett játékosai, akik képesek lehetnek a pótlására.

Sallai Roland egyetértett azzal, hogy Szoboszlai hiánya nagy érvágás a csapatnak, de véleménye szerint is meg lehet majd oldani a helyettesítését.

A Freiburg légiósa megjegyezte, felkészültek a bolgár csapatból. Ő harcias ellenfélre számít és úgy gondolja, ezen a téren is fel kell majd venniük a kesztyűt. Ha ez így lesz – folytatta -, az egyéni kvalitások dönthetik el az összecsapást, remélhetőleg a magyarok javára.

Sallai Roland hozzátette, kicsit rossz, hogy a magyar szurkolók nem lesznek ott Szófiában, azonban ha nyernek, akkor a mindent eldöntő mérkőzésen már a drukkerek előtt játszhatnak hazai pályán az izlandi vagy a román válogatott ellen. A támadó szerint Bulgáriában célfutballt kell játszaniuk, egyszerűen nyerniük kell.
A csütörtöki találkozó 20.45 órakor a lengyel Szymon Marciniak sípjelére kezdődik.

(MTI nyomán – Fotó: valogatott.mlsz.hu)

További híreink

Momentum: A szivárványos kígyófészek kakukktojása

Joó György

Dél-London: Muszlim hentes bántalmazott egy kínai nőt (videóval)

Irányi Dániel

A karácsony előtti napokban is folyamatosak a MÖM jótékonysági akciói

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen