11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Sárga csillagos pólóval tiltakozott egy kanadai nő az oltás ellen

A kanadai zsidó közösség mélységes felháborodását fejezte ki egy vancouveri nő által készített póló miatt, amely a koronavírus elleni védőoltást a holokauszthoz hasonlítja.

Szombaton jelentette a CTV News kanadai televízió a “botrányos” esetet, hogy Susan Standfield egy televíziós producer, egyébként maszk- és oltásellenes aktivista egy újabb dizájnnal állt elő: a fehér alapú pólókon egy hatágú sárga csillag áll, melynek közepén a „COVID Caust” felirat olvasható, írja a zsido.com

A világszerte ismert jelet Európa több országban használták. Magyarországon a Sztójay Döme által szignált 1944. évi 1240. M. E. számú kormányrendelet írta elő a sárga csillag viselését 1944. április 5-i hatállyal, minden olyan, hat éven felüli ember részére, akit az 1941. évi XV. törvénycikk szerint zsidó. A 10×10 centiméteres kanárisárga csillagot a külső ruha bal mellrészére kellett felvarrni.

Standfield Instagram-fiókjában számos videó és fotó látható arról, hogy részt vett a vancouveri „Freedom Rallies” rendezvényein, melyen folyamatosan bírálják a tartományi és szövetségi kormányokat a COVID-19 vírus elleni védekezés céljából bevezetett korlátozások miatt.

Az oltásellenes aktivista korábban már készített olyan pólókat, melyen a következő üzenetek szerepeltek: „Az igazi férfiak nem viselnek maszkot.” („Real men don’t wear masks”) vagy: „Immunitás a természet által.” („Immune by nature”). Egy online videóban pedig azt mondta, hogy

„Kanadában mi vagyunk a hivatalos sárga csillagosok.

Olyan emberek, mint én, akik a saját értékeik szerint élik az életüket és azt mondják: nos, nem kell maszkot viselnem, és nem oltanak be, és van jogom a szabadsághoz és demokráciához. Minket szisztematikusan vesznek célba, -mondta.

Standfield szerint a védőoltások alkalmazásának bevezetése olyan, mint a holokauszt kezdeti fázisa, amikor először a beteg vagy fogyatékkal élőket és az időseket likvidálták. A legtöbb országban ezek a csoportok a társadalom más részeivel szemben előnyt élveznek, és nagyobb veszélyeztetettségük miatt hamarabb juthatnak oltáshoz.

 

 

 

 

(fotó:zsido.com)

További híreink

Droglabort számolt fel a rendőrség Budapesten, két dílert elfogtak

Varga Lilla

Ezért akarják szigorítani a közterületi késhasználatot (sokkoló videó)

Kemény János

Ismeretlenek az út szélére dobtak több ezer vadonatúj védőmaszkot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben