17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Söder betiltaná Németországban a benzines és dízelautók értékesítését

Markus Söder bajor kormányfő pártja szombati konferenciáján felvetette, hogy Németországban is tiltsák meg 2035-től a belső égésű motorral szerelt autók regisztrálását, hasonlóan Kalifornia amerikai állam tervéhez.

A Keresztényszociális Unió (CSU) videokonferenciáján Söder kijelentette, hogy Németországnak is ki kell tűznie egy dátumot ebben a kérdésben, és tetszik neki, ahogy ezt az időpontot Kaliforniában meghatározták.

Ez jelezhetné a fosszilis üzemanyagok korának végét Németországban

– tette hozzá.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szerdán jelentette be, hogy az államban 2035-ben megszüntetik a benzin-, a dízel- és a hibrid hajtású gépkocsik forgalmazását az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében. Az addig hátralévő időre azonban Söder megismételte azt a korábbi ötletét, hogy legyen valamilyen állami támogatás a legjobb minőségű belsőégésű motorokkal szerelt autók vásárlására.

Söder kijelentéseivel, a 2035-ös céldátummal kapcsolatban azonban azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a német parlament már 2016 októberében döntött arról, hogy betiltják Németországban a benzin- és dízelüzemű autók értékesítését 2030-tól.

(MTI – Fotó: Getty Images)

További híreink

Totális lezárás jön Ausztriában, kötelezővé teszik az oltást

Faragó Dániel

Barátjára fogta a halálos gázolást egy salgótarjáni férfi

Irányi Dániel

A magas átoltottság ellenére is terjed az “új variáns” Nagy-Britanniában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen