2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Sorra tűnnek el az ukrán tengerészek (+VIDEÓ)

Titokzatos dolgok történnek mostanában az ukrán tengerjáró hajókon: a fedélzetükről rejtélyes módon nyomtalanul tűnnek el a tengerészek, írja az obozrevatel.com.

A portál írása szerint csak az utóbbi két hét folyamán három matróznak veszett nyoma. A 41 éves Denisz Litvinenko az USA partjai közelében tűnt el a fedélzetről. Felesége állítása szerint férjéről már egy hónapja nem kap semmilyen hírt. A hajóját üzemeltető cégnél azt állítják, hogy a férfi az óceán közepén a saját kajütjéből tűnt el teljesen nyomtalanul. A hozzátartozók aggódnak, de kérdéseikre senki nem ad választ. Kísértetiesen hasonló dolog történt a 36 éves Jevhenij Maszlennikovval. A GREEN ITALIA matrózának Panama közelében veszett nyoma.

A 32 éves Oleksznadr Gorjajev pedig a Perzsa öböl semleges vizein tűnt el hajója fedélzetéről. Az ukrán külügynél közölték, figyelemmel kísérik a rejtélyes ügyeket, ám semmilyen információval nem rendelkeznek a tengerészek sorsát illetően.

Az eltűnések kapcsán vizsgálódó jogászok szerint a tengerészek a legénység soraiban támadt konfliktusok nyomán vagy tragikus balesetek következtében tűnnek el. Ám az eseteket csak formálisan vizsgálják ki a hajózási társaságok, mert nem éri meg nekik a szerencsétlenségek nyilvánosságra hozása.

A fedélzetekről elveszett tengerészeket hat hónap múltán tekintik eltűnteknek. Amennyiben ez idő alatt nem kerülnek élve elő, a hozzátartozókat 50 000-től 300 000 dollárig terjedő biztosítási összeg illeti meg.

Forrás: obozrevatel/Kárpáthír

További híreink

Brutálisan összevert egy járókelőt egy “fiatal” Békéscsabán

Irányi Dániel

Napi egymillió eurós bírságot rótt ki Lengyelországra az Európai Unió Bírósága

Irányi Dániel

Jegy nélkül szállt vonatra, csontját törte a jegyellenőrnek – FRISSÍTVE

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben