21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Spanyolországban nyilvántartás készülhet az oltásellenes állampolgárokról

Nyilvántartást kíván készíteni a spanyol kormány minden olyan állampolgárról, aki elutasítja a koronavírus elleni védőoltást – közölte a LaSexta spanyol kereskedelmi televíziónak adott interjúban Salvador Illa egészségügy-miniszter.

Minden állampolgárt értesítenek az oltási kampány menetrendjéről, és mindenkit tájékoztatnak a számára tervezett oltás időpontjáról – jelentette ki a miniszter a hétfő késő este készült interjúban.

A nyilvántartás nem lesz nyilvános, biztosítják a személyi adatok védelmét, de az adatokat szükség esetén átadják az európai partnerek illetékes hatóságainak.

Spanyolországban az EU többi tagországához hasonlóan vasárnap kezdődött az oltási kampány. Elsőként egy 96 éves nőt, Araceli Hidalgót oltották be Guadalajarában.

A madridi kormány két hét alatt további 4,7 millió adag vakcina érkezésére számít, így a 47 millió spanyol lakosból 2,5 milliót tudnak belőle beoltani. Nyárig a spanyol lakosság felét be kívánják oltani.

Spanyolországban kedd délig 1 879 413 igazolt fertőzöttet, 50 122 halálesetet és 150 376 gyógyultat jelentettek a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

(Forrás: MTI – Fotó: aa.com.tr)

További híreink

John Bolton szerint széteshet a NATO, ha újra Trump lesz az elnök

Irányi Dániel

Montenegróban is legális lett az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolata

Kiss Albert

Ötven Celsius-fokos hőség tikkasztja India nagy részét

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen