2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Speciális ösztöndíj keretében tanult Magyarországon a zuglói késelő

Egy 37 éves marokkói férfi múlt szombaton két és fél éves gyermekük szeme láttára végzett feleségével egy zuglói park zsákutcájában. A. Mohamed tagadja tettét. 

A. Mohamed a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanult, és a hadtudomány doktora címét szerette volna megszerezni. A férfi már hosszú ideje Magyarországon élt, a legmagasabb szintű posztgraduális, azaz doktori képzést megelőzően már a mesterfokozatú egyetemi tanulmányait is hazánkban folytatta – tudta meg a Blikk.

A férfi Veszprémben szerzett diplomát, majd egy budapesti doktori iskolában folytatta tanulmányait.

A. Mohamed egy speciális ösztöndíj keretében tanult Magyarországon, biztosították a szállását, illetve kapott mindenféle juttatásokat is havonta

– mesélte a Blikknek a gyilkossággal gyanúsított férfi egyik ismerőse.

A. Mohamed a hétvégén veszett össze feleségével. Szemtanúk beszámolói szerint a XIV. kerületben található Füredi parkban beült a felesége által használt autóba, majd hosszas veszekedés után halálra késelte az asszonyt.

A tragédiát végignézte közös gyermekük is, akit a helyszínre siető rendőrök a közelben lévő családsegítőbe menekítettek.

Egy idős asszony a lapnak elárulta, hallotta az ordibálást, de abból egy szót sem értett, ugyanis a férfi arabul kiabált. A nyomozási bíró – az ügyészi indítvánnyal egyezően – letartóztatta a gyanúsítottat. A lap úgy tudja, A. Mohamed tagadja a bűncselekmény elkövetését, a bírói döntést azonban tudomásul vette.

Szomszédai ledöbbentek

A Blikk megtalálta azt a szintén XIV. kerületi ingatlant, ahol a pár sokáig együtt élt. A lakók teljesen ledöbbentek az eset hallatán. A férfit mind csendesnek és udvariasnak ismerték meg, aki nagyon szereti gyermekét. Sosem gondolták volna róla, hogy képes meggyilkolni feleségét.

Diáktársai máshogy látták 

Az egyetemi hallgatók már egészen más képet festenek A. Mohamedről. A lapnak az egyik diák elárulta, a férfi kapcsolata megromlott a feleségével, válófélben voltak. Állítólag A. Mohamed egy ideje a campus területén található Orczy Kollégiumban lakott.

Sajnos, ez az ember egy időzített bomba volt. Rettentő agresszívan és kötekedően viselkedett mindenkivel, beleértve a tanárokat is. Állandóan bírálta, kritizálta az oktatókat is. Szerintem már rég ki kellett volna rúgni az egyetemről

– árulta el az egyik hallgató.

Fotó: MTI

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben