4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Szabályszerű verseny zajlik a politikusok között az ingatlanmutyi fronton! – A Mi Hazánk kizárná a közéletből az ügyeskedőket

Amíg az adófizetők egyre inkább saját zsebükön érzik, hogy az élet egyre drágább, addig a hazai politikai szereplők már nem tudják, mihez kezdjenek jó dolgukban, nem tudják, hogyan lopják szét a közvagyont, hogy kétes eredetű pénzeiket befektethessék. Az ingatlanpiaci árak és a kereslet is elszabadult hazánkban, olyannyira, hogy már a politikusok is ingatlanban utaznak.

Alig egy hónapja kavart nagy port a Városháza-ügy, mely után sorra kerültek elő a csontvázak a főváros vezetésének kétes bizniszeiről. A Karácsony kötelező maszkhasználatát valószínűleg rosszul megélő és értelmező Anonymus-maszkos illető először a luxuslagzijával nemrég hivalkodó momentumos Cseh Katalin korrupciós ügyeire világított rá, majd folytatva a baloldalon történő nagytakarítását a városvezetés kétes ingatlanügyeit leplezte le. A jutalékos, testre-szabott ingatlan értékesítési pályázati konstrukcióknál egy régi szereplő, egy egykori miniszterelnök is felbukkant, Bajnai Gordon személyében. A több tucat ingatlan eladásában kétes alakok, zűrös külsős közvetítők is szerepet kaptak a vagyonkezelő mellett. A szövevényes, sok szálas történetből láthatjuk, hogy hogyan herdálják el a közvagyont.

Ha már viszont a fővárosnál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy a politikai baloldal mellett, a jobboldal kormányon lévő része sem rest, ha ingatlanszerzésről van szó. Igaz, ők már nem csak a közvagyont, de már a civil szervezetek pénzét is saját célra használják. Ugyanis Kövér László kabinetfőnöke, Veress László, valamint az ő munkatársa, Visontai Kálmán, a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány kuratóriumának elnöke, a határon túli nemzettestvéreink megsegítését hivatott szervezet – egy Kövérrel jó kapcsolatot ápoló tajvani üzletembertől – külföldről érkező pénzét is inkább saját célra használta fel, annak eredeti célja helyett. A több mint 300 millióból ugyanis egy budai villát vásárolt az alapítvány potom 240 millióért, melyet saját célra használ a Veress család. Jutott azonban még a határon túli magyarok helyett egy 13 millió forintos Audi A6-ra is pénz, melyet az alapítvány elnöke használ, illetve a sógornőjének is kiszorított 1,8 millió forintot, aki született anyaországi. Bár még nincs konkrétum, hogy kinek a nyaralója lesz rá felhúzva, és milyen elorozott pénzből, de azért a biztonság kedvéért egy 12,5 millió forintos visegrádi telekre is futotta. A külhoni magyarságból pedig összesen négy főnek jutott, fejenként 600.000 forint. Ékes példája ez annak, amikor egyesek vizet prédikálnak és bort isznak.

Mint például az a Jakab Péter – ha már a bal és jobb oldalt is megemlítettük – kinek szebb jövőre érdemes pártja középre törekedett, ám széljobbról túllengett, s szélsőbalossá züllött, két szék közül megérdemelten a szakadékba esett. Nos ennek a pártnak az elnöke, a nép igazi gyermeke, a ripacs-proli, parizer-paprikáskrumpli reklámarc, a „jobb létet minden magyarnak” szlogen szócsöve, inkább csak a saját jólétével van elfoglalva. A párt felsővezetői buktatták meg saját elnöküket, miután napvilágot látott, hogy Jakab sorra veszi Kelenföldön a lakásokat, melyek lassan sorházzá növik ki magukat. A Fidesz-strómanokat akasztással fenyegető pártelnök a saját családjában viszont helyt ad a strómanoknak, hiszen sógorára, annak édesanyjára, s a nővérére is íratott a frissen megvásárolt lakásokból. A saját lakásában pedig a kabinetfőnökével él hónapok óta élettársi kapcsolatban, példamutató, rendszerdöntögető, igazi szemléletváltó, három gyermekes, nős családfőként. A Jakabot házi ölebnek tartó DK is megszólalt az ügyben, hevesen védve kis kedvencük magánéletét.

Mint látjuk, a hazai politikai paletta szinte teljes mezőnye képviselteti magát, ha harácsolásról, ha urizálásról van szó. A Mi Hazánk Mozgalom nem csak mély megvetéssel tekint a hasonló ügyekre, de jövőre, amikor a magyar országgyűlés meghatározó része lesz, keményen le is fog csapni minden hasonló estre, s kezdeményezni fogja a közéletből való kizárását az arra méltatlanná válók esetében!
-hívja fel a figyelmet közleményében Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

“Végignyaralta” a fél országot ingyen, de börtönnel fizeti meg az árát

Kiss Albert

Töretlen infláció: szinte minden termék drágult

Irányi Dániel

Feltárták Hunyadi Mátyás fiának és unokájának sírját

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen