31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Szalafista prédikátor élt vissza a németországi segélyrendszerrel

Berlinben egy, az Iszlám Állammal szimpatizáló, szalafista prédikátor azt állította, ő mézkereskedelemmel foglalkozik, és a koronavírus miatt kialakult helyzetben teljesen tönkrement. Így csalt ki az államtól 18 ezer eurót, azonnali “koronavírus-segély” formájában.

A 46 éves Ahmad Armih szélsőséges nézetei és radikális iszlamista felfogása miatt régóta az Alkotmány Védelmi Hivatal megfigyelése alatt áll, mint potenciális veszélyforrás. A berlini mecsetben tartott prédikációiban gyakran dicsérte az Al Qaeda-t, tevékenységüket “Szent Háborúként” emlegette, követőit pedig óva intette, hogy “hitetlenekkel” közösködjenek, valamint arra ösztönözte őket, agresszívan lépjenek fel minden iszlámkritikussal szemben.

Ennek ellenére mégis kérhetett, és kapott is segélyt.

“Ahmad Armih-t azzal gyanúsítjuk, hogy a koronavírus kapcsán kialakult krízishelyzettel visszaélve – párjával együtt – 18 ezer eurót csalt ki az államtól. Hamisan állította, kereskedelmi tevékenységet folytatott, ami a koronavírus miatt ment tönkre. A valóságban mind ő, mind partnere szociális segélyekből él” – mondta a Berlini Főügyészség szóvivője, Martin Steltner.

Lebukása után a berlini rendőrség albérletében ütött rajta a férfin. Armih-t letartóztatták, a pénzt és vagyontárgyait pedig lefoglalták.

(Bild.de nyomán)

További híreink

A Fehér Ház fokozza a nyomást a Huaweire

Dunai Tibor

Fekete-Győr András szerint Orbán a “kocsmában zsidózó” részeg bácsi, cenzúra pedig nem történt

Kemény János

A román kormányfő visszafogná Budapestet és Varsót

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben