4.3 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Száműzte a húst az iskolai menzákról a lyoni zöldpárti polgármester

A “koronavírus-járvány idejére” eltávolította a húst az iskolai menzákról Grégory Doucet, Lyon zöldpárti polgármestere, aki korábban a Tour de France biciklist körversenyt “túl férfiasnak” titulálta. 

Hatalmas indulatokat és vitát kavart Franciaországban, hogy Lyon zöldpárti polgármestere, Grégory Doucet

eltávolította az iskolai közétkeztetésből a húst

– írja a France24 nyomán az Azonnali.

A zöld polgármester szerint erre azért volt szükség, mert így az étkezések gyorsabban lezajlanak, és az iskolai távolságtartás is könnyebben fenntartható.

“Tartsuk távol az ideológiákat a gyerekeink tányérjától”

– írta Twitteren az eset eset kapcsán Julien Denormandie agrárminiszter. Hozzátette: “Adjunk nekik olyan ételt, ami szükséges a rendes fejlődésükhöz. A hús ilyen.”

Gerald Darmanin francia belügyminiszter egyenesen “elfogadhatatlan sértésnek” titulálta Doucet lépését, ami a gazdák és hentesek arcán csattan.

“Láthatjuk, hogy a Zöldek moralizáló és elitista politikája kizárja szélesebb néprétegeket.”

Doucet erre azt felelte, hogy az intézkedés csak a járvány idejére szól, ráadásul jobboldali elődje is ugyan ezt tette az első hullám idején. Hozzátette, a tojást és halat is tartalmazó étrend megfelelő az iskolásoknak.

Újabb zöld politikus a hírekben

Doucet nem az első zöldpárti politikus, aki unortodox döntéseivel hívta fel magára a figyelmet. Tavaly Bordeaus zöld polgármestere, Pierre Hurmic nem volt hajlandó karácsonyfát állítani a város főterén, amit azzal magyarázott, hogy “nem fog halott fákat rakni a város tereire”.

De Doucet-nak sem ez az első sokat idézett megszólalása. Egy korábbi nyilatkozatában a Tour de France biciklis körversenyt “macsónak” és “környezetszennyezőnek” titulálta, és addig nem akarja látni Lyonban, ameddig nem ügyel jobban a környezet védelmére.

Fotó: la-croix.com

További híreink

Horvátország és Szlovénia készenlétben

Kemény János

Horvátországban előrébb hozhatják a parlamenti választások időpontját

Kemény János

Donald Trump kész levenni Szudánt a terrorizmust támogató államok listájáról

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben