23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Székelyudvarhely polgármesterét idén is megbírságolták a március 15-re kitűzött, magyar zászlók miatt

Idén is megbüntették Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét a magyar nemzeti ünnepre kitűzött magyar zászlók miatt. Már meg sem lepődünk…

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kovászna megyei prefektúra idén is összesen tízezer lejre büntette meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, amiért március 15-re magyar zászlókkal, illetve piros–fehér–zöld színű szívekkel díszítették fel a várost.

„Hagyományőrzés terén jól állunk. Mi hagyományainkhoz híven ünnepelünk, ők hagyományaikhoz híven bírságolnak” – közölte Facebook-oldalán Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.

A városvezető azután osztotta meg gondolatait a közösségi oldalon, hogy kézhez kapta a Hargita megyei kormányhivatal büntető jegyzőkönyvét, amiért március 15-én magyar nemzeti jelképekkel díszítették fel a várost – írja a maszol.ro hírportál.

Az 5000 lejes büntetést a zászlótörvényre hivatkozva szabták ki, mivel a városban kitűzött magyar zászlók mellé nem helyeztek el román lobogókat is.

Az udvarhelyi polgármesteri hivatal sajtófelelősétől a portál megtudta, hogy a jegyzőkönyvet Marius Țepeluș alprefektus írta alá. Zörgő Noémi azt is elmondta, hogy megfontolják, tegyenek-e jogi lépést a döntés ellen vagy sem.

(Fotó: udvarhely.ro)

 

További híreink

Orbán: Pénzügyi eszközökkel próbálják zsarolni Magyarországot

Gabay Dorka

Állatkínzás és életveszély: kocsiplatón szállítottak lovakat és libákat (videóval)

Irányi Dániel

A vadászati kiállításon sincs vírus, így mentesül minden védelmi intézkedés alól

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen