10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Szépen emelkednek a vezetői bérek Magyarországon

Kis hazánkban megéri vezetői beosztásban dolgozni, hiszen így akár bruttó 1,5-3 millió forintot is hazavihetünk. Az MTI értesülései szerint állítólag az egyszerű beosztottak fizetései is „gyorsan nőnek”, ám az ilyen látványos összegektől még így is jó távol vannak.

A közép- és felsővezetők toborzásával foglalkozó társaság felméréséből kiderül, hogy a belföldi munkaerőpiacon nem látszanak a visszaesés jelei, továbbra is sok a betöltetlen álláshely, ezért a bérek is magasak. A vállalatok a nagyobb bérköltségek miatt áremelésre kényszerülnek, ez pedig erősíti az inflációt.

A vezetői fizetések Magyarországon bruttó 1,5 millió és 3 millió forint között mozognak, de a régiókért felelős menedzsereké 3,4 millió forint is lehet

– derül ki a 7 ezer vezető juttatási csomagját vizsgáló elemzésből. Újabban ráadásul a vezetők egyre gyakrabban euróban kérik a fizetésüket, miközben céges autót is nehezebb biztosítani számukra.

Az informatikai cégeknek pedig az jelenti az egyik legnagyobb kihívást, hogy a jó szakemberek bárhol a világon elhelyezkedhetnek, tehát nemzetközi versenyben kell utánpótlást találniuk.

A közlemény szerint a munkaadókat érő kihívások miatt az új munkatársak egyre komolyabb elvárásokkal számolhatnak. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy várhatóan a leépítésekkel is óvatosabbak lesznek a cégek, mert a járvány alatt kiderült, hogy a nehézségek ellenére is jobban megéri megtartani az alkalmazottakat, mint megválni tőlük, majd később újakat keresni.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokkal nehezebben térnek vissza a fejlődéshez azok a vállalatok, amelyek gyors leépítésekkel válaszoltak a hirtelen jött kihívásokra

– tették hozzá.

Fotó forrása: szekhelyszolgaltatas.eu

További híreink

Még nem szállt fel a szivárvány füst- a baloldali ellenzék a listán veszekszik

Faragó Dániel

A Hirosima elleni atomcsapásra emlékeztek Japánban

Irányi Dániel

Sziklamászó szakot indított egy egyetem, kizárólag “kisebbségeknek”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben