2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy

Szerszámraktárt fosztottak ki a gyanúsítottak

Autót törtek fel, majd a gyanú szerint abban szállították el a jogtalanul eltulajdonított, értékes szerszámkészletet a terheltek. Ellenük nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt az Érdi Rendőrkapitányság nyomoz, míg a bíróság elrendelte a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletét.

2021. április 14-én a két gyanúsított megjelent egy tárnoki ingatlannál, ahol átkutattak egy melléképületet, amelyből számos szerszámot (akkus csavarbehajtót, szerszámosládát, hegesztőt, orrfűrészt, sarokcsiszolót, kalapácsot, fúró-véső kalapácsot, autópolírozó gépet, festék és habarcs keverő gépet, fúrókalapácsot) vettek magukhoz – írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

Ezt követően egy közelben parkoló, lezárt autóhoz mentek, amelynek betörték az ablakát, majd feltehetően a kocsiban található pótkulccsal beindították. Miután a járműbe pakolták a náluk lévő szerszámokat, elhajtottak a helyszínről. A lopott autót állampolgári bejelentést követően találta meg a rendőrség – írják.

A terheltek csaknem 670.000 forint lopási kárt okoztak.

Állandó, bejelentett munkával, jövedelemmel a két férfi nem rendelkezik. Ellenük több büntetőeljárás is folyamat van, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el, ezért az ügyészi indítvány szerint a büntetőeljárási cél eléréséhez a terheltekkel szemben bűnügyi felügyelet elrendelése indokolt.

Miután meghallgatta a gyanúsítottakat, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletét az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2021. augusztus 30-ig. A terheltek mozgását és a bűnügyi felügyelet szabályainak betartását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

A döntést az ügyész, a két gyanúsított és egyikük védője tudomásul vette, míg a másik védő fellebbezett ellene, így az nem végleges, de végrehajtható – zárul a közlemény.

(Kép: illusztráció/pixabay)

További híreink

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben