3 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Szólásszabadság díjat” adott a Youtube… saját magának

“Szabad kifejezés” (Free Expression) díjat kapott a Youtube vezérigazgatója, Susan Wojcicki. A díjat a Freedom Forum Institute adta át, amit egészen véletlenül a Youtube szponzorál.

A legnépszerűbb videómegosztóoldal egyik munkatársa a helyszínen készített videóban elmondta, nagyon boldog, hogy végre elismerik főnöke munkásságát, aki mindig is a szabad kifejezés és szólásszabadság lelkes támogatója volt.

Wojcicki a díj átvétele utáni interjúban szemrebbenés nélkül hazudta elmondta, mennyire fontos számára a szólásszabadság, és mennyire kiemelt szerepe van a Youtube-nak a szólásszabadság megvédésében.

“A saját szememmel látom, milyen fontos a szólásszabadság, ami lehetővé teszi a többféle vélemény érvényesülését. Ez azonban nem egy magától értetődő dolog, hanem olyasvalami, amit folyamatosan meg kell védenünk. Minden eszközzel”

– mondta.

Beszédében kitért arra is, hogy ő, zsidó származásából kifolyólag, “mélyen elkötelezett” a szabadság iránt:

“Számunkra nagyon fontos, hogy a Youtube egy sokszínű, nyitott platform legyen, de meg vannak a korlátaink. Nálunk nincs helye “gyűlöletnek”, “veszélyes tartalmaknak”, és semmi olyan gondolatnak, amitől a Youtube többé nem lehetne az a sokszínű közösség, ami most.”

Külön könyvet lehetne arról írni, milyen nekik nem tetsző tartalmakat töröltek le bármiféle előzetes figyelmeztetés, vagy indoklás nélkül, de ettől most eltekintünk. Állítson emléket a Youtube “szólásszabadságért” és “sokszínűségért” folytatott áldásos küzdelmének mindössze egyetlen hír a közelmúltból, mikor is a platform bejelentette, aki csak egyetlen mondattal is kétségbe vonja az amerikai elnökválasztás tisztaságát, azt figyelmeztetés nélkül törlik. Később Donald Trump volt elnök fiókját is letiltották, szigorúan a véleménypluralizmus jegyében.

Fotó: Net Worth

Kapcsolódó: https://magyarjelen.hu/duborog-a-cenzura-a-youtube-114-millio-videot-torolt/

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben