24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Szörnyű gyilkosság áldozata lett egy magyar nő Nigériában

A Lagoszban élő magyar származású K. Bernadettet egy villanyszerelő és a vele érkező férfi támadta meg otthonában. Kirabolták, savat itattak vele és megfojtották, más értesülések szerint leszúrták. Kameruni férje – egy nemzetközi cég nigériai igazgatója – életveszélyes állapotban került kórházba.

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a 21 milliós lélekszámú Lagoszban, Nigériában – számoltak be róla helyi lapok. A PM News tudósítása szerint két bűnöző támadt a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára és feleségére annak otthonában.

Az egyik tettes villanyszerelő volt, akit emiatt a férfi ismert és beengedett a lakásba a társával együtt. A bűnözők ezután két külön helyiségbe zárták be a férfit és a nőt. A magyar származású asszonyt, a dunaújvárosi K. Bernadettet kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak a nővel, akit ezután megfojtottak. Egy helyi lap szerint az asszonyt és a férfit is késsel szúrták meg.

A gyilkosok ezután a felesége haláláról már értesült férjet is kényszerítették sav ivására. Előtte az igazgatóként dolgozó férfi tudott segélykérő üzenetet küldeni valakinek, aki értesítette a hatóságokat.

A nigériai rendőrök még a helyszínen találták az elkövetőket, akiket elfogtak.

A lap megjegyzi, hogy a közgazdasági diplomával rendelkező Gildas Tohouo három nyelven beszél, 2016. óta dolgozik Nigériában a cég vezetőjeként és ő irányítja a Ghánában, Beninben és Togóban zajló munkálatokat is.

Az anyával kapcsolatban kiemelték, hogy boldog házasságban élt és három gyermek édesanyja volt. Rendszeres résztvevője volt a lagoszi kulturális és sportéletnek.

(Forrás: 112.press.hu – PM News, The Cable, NNA, Facebook)

További híreink

Fiatalok raboltak ki egy nőt Mezőkövesden

Avar Álmos

A zsidó újévet köszöntötte Orbán és Karácsony is

Irányi Dániel

Két év alatt 82 unokázós csalót fogott a rendőrség

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben