5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Szórakozás

Szovjet civileket terrorizáló magyar honvédekről készült “történelmi film”

Szegény németeknek bőven kijutott már a saját hadseregüket lejárató alkotásokból az idők során, azonban minket magyarokat eddig mindössze untig ismételt “holokauszt-filmekkel” igyekeztek meggyőzni “bűnös” mivoltunkról. A várva várt áttörés azonban elmaradt, ráadásul a második világháborús katonákra a legtöbb magyar a mai napig tisztelettel gondol vissza, mint hazájukat és Európát védő hősökre. Ennek “orvoslására” készült most a berlini filmfesztiválra egy “magyar” alkotás, ami azt kívánja bemutatni, hogyan terrorizálták honvédeink az ártatlan szovjet civil lakosságot, mindezt a “partizánvadászat” ürügyén. A szerző elmondása szerint persze egyáltalán nem cél semmiféle bűntudatkeltés. Nyilván nem. 

A filmről sokat elmond, hogy a “Magyar” Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége által alapított Radnóti Miklós antirasszista díjjal “kitüntetett” Závada Pál szlovák származású író Természetes fény című regénye alapján készült. Rendezője pedig az SZFE üdvöskéje, a 2009-ben rendezőszakon végzett “Dénes Nagy”, akivel olyan oldalak készítettek interjút, mint a Neokohn, amiből megtudhattuk többek között például, hogy a film megszületését magyar pénzek is segítették….

Dénes Nagy, a film rendezője

Annak kapcsán, hogy miért pont a Szovjetunióban zajló eseményekről készített filmet, Nagy így nyilatkozott:

“még csak Budapestet sem érzem a magaménak, ami itthon van, azzal is nehezen tudok azonosulni. (…) Így aztán rögtön identitáskeresésem legszélsőségesebb verziójához nyúltam, ami Oroszországba vitt. Azonnal beleszerettem az orosz hangulatba, a szélsőséges érzelmi élményekbe, ezeknek a megtapasztalását keresem itthon is, mert szeretném megtalálni azokat a gyökereket, amelyek ideköthetnének.”

A magyar identitás kapcsán pedig elmondta, “annyira kevert népség vagyunk” (ami egyébként egy “fantasztikus dolog”), hogy “egy teljes fikció az, hogy nekünk közünk lenne a turulmadárhoz”.

Akit részletesebben is érdekel a nőket erőszakoló, parasztokat kifosztó és civileket gyilkoló magyar katonákról készült “történelmi film”, az egy jóval átfogóbb elemzést olvashat róla a Telexen, ahol valósággal imádják a témát, ellentétben például a port.hu-val, ahol a nézők a 10-ből egy erős 5.5-re értékelték a magyar pénzekkel is támogatott bűntudatkeltést.

Fotó: Youtube

További híreink

USA: kisgyermeke szeme láttára verték össze az anyukát a parkban (videóval)

Irányi Dániel

Pentagon: legkésőbb szeptember 15-ig az amerikai hadsereg minden tagjának fel kell vennie az oltást

Irányi Dániel

Több önkormányzat levetette az uniós lobogókat – így tiltakoztak a Minority SafePack elutasítása miatt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen