23.3 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák

Ösztöndíjpályázatot hirdet az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) olyan önkéntes műveleti és önkéntes területvédelmi tartalékos katonák számára, akik felsőoktatásban tanulnak vagy szakképző iskolába járnak. Az ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik már nagykorúak és a következő időszakban tartalékos szerződést kötnek a honvédséggel. A benyújtási határidő 2021. június 15.

Ösztöndíjszerződés azzal a tartalékossal köthető, aki vállalja meghatározott végzettség, vagy szakképzettség megszerzését és legalább a támogatott tanulmányokkal megegyező ideig fenntartja a jogviszonyát – akkor is, ha a képesítést végül nem szerzi meg – tette közzé a Hadkiegészítés.hu.

A felhívás szerint

az önkéntes műveleti tartalékosoknak az alapkiképzés teljesítését, az önkéntes területvédelmi tartalékosoknak pedig az alapfelkészítés elvégzését kell vállalnia egy éven belül, valamint beosztásra történő felkészítéshez az önkéntes tartalékos tiszti vagy altiszti alaptanfolyam mindkét moduljának teljesítését, amely egyébként előnyt jelent a szerződéses állományba jelentkezéskor.

Bárki pályázhat, aki tartalékos jogviszonnyal rendelkezik és felsőoktatási intézmény, vagy szakképző iskola tanulója. Ha valaki még nem tartalékos, az ösztöndíjszerződés megkötéséig jogviszonyba kell lépnie.

A pályázatokat 2021. június 15-ig lehet benyújtani „ÖT Ösztöndíj Pályázat” megjelöléssel az MH TTP címére, vagy az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei toborzóirodáihoz.

Az ösztöndíj a végzettség megszerzéséig jár a sikeresen pályázóknak, a lezárt tanulmányi félévek, vagy szemeszterek után. A támogatás összege az alapkiképzést még nem teljesítők esetében a honvédelmi illetményalap 90%-a, az alapkiképzéssel rendelkezők esetében 120%-a. Aki sikeresen elvégzi a tiszti vagy altiszti alaptanfolyam első modulját, az illetményalap 150%-ára jogosult, aki mindkét modult teljesíti, az illetményalap 180%-át kapja. A honvédelmi illetményalap 2021-ben 44.600 Ft.

A tényleges szolgálatteljesítés idejére a területvédelmi tartalékosok szerződéskötési díjra (2021-ben 33.450 Ft), időarányos illetményre és évente rendelkezésre állási díjra jogosultak, utóbbi a mindenkori minimálbérrel megegyező összeg (2021-ben 167.400 Ft). Az önkéntes műveleti tartalékosok a tényleges szolgálatteljesítés idejére illetményben és a mindenkori minimálbér 150%-ának megfelelő éves rendelkezésre állási díjban részesülnek (2021-ben 251.100 Ft).

A pályázatokat a benyújtási határidőt követő nyolc napon belül bírálja el a bizottság, a nyertesekről Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH TTP parancsnoka dönt. További információ az MH TTP alárendeltségébe tartozó Területvédelmi Ezredek zászlóaljainál és a megyei toborzóirodákban kérhető.

A pályázati felhívás, a pályázáshoz szükséges adatlap és adatkezelési tájékoztató az alábbi linkekről letölthető.

Dokumentumok

Adatkezelési tájékoztató

Adatlap

Ösztöndíj pályázat

(Fotó: illusztráció/hadkiegeszites.hu)

További híreink

Kiskorú barátnője nem akart békülni vele, ezért megverte

Irányi Dániel

Bedrogozva okozott balesetet a javítóból megszökött “fiatal”

Irányi Dániel

Nigériában kalózok tíz túszt ejtettek

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben