5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Teljesül a Mi Hazánk egyik kérése: hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás

“A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját” – fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte a kormányfő az MTI-vel.

Dr. Fülöp Erik a Mi Hazánk országgyűlési képviselője március 17-én már a parkolás ingyenessé tételét javasolta a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére. Javaslata nemcsak Budapestre, hanem a többi olyan településre is vonatkozott, ahol parkolási díjat kell fizetni.

Elemi.hu

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben