13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

Temetőben rabolta ki a mozgássérült asszonyt

Biciklivel ütött el egy idős nőt, akinek a gyanú szerint a táskájával távozott a terhelt. Ellene a bűncselekmény felismerésére, elhárítására a koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt a Nagykátai Rendőrkapitányság nyomoz, a bíróság 1 hónapra letartóztatta közölte lapunkkal a Budapest Környéki Törvényszék.

2021. április 5-én, a nagykátai temetőben a gyanúsított kerékpárral szándékosan nekihajtott a járókerettel közlekedő sértettnek, akit kézzel is meglökött. Emiatt az idős asszony a földre esett, támadója pedig elvette tőle a táskáját, amelyben a sértett mobiltelefonja, kulcsai, személyes iratai és pénztárcája – benne 28.000 Ft készpénzzel – volt. Ezt követően a férfi távozott a helyszínről.

Állandó munkahellyel a gyanúsított nem rendelkezik és nem a bejelentett lakcímén él. Erre, illetve a kiszabható büntetésre tekintettel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett a nyomozás eddigi adatai szerint a férfi más vagyon elleni cselekményeket is elkövethetett, így az ügyészi indítvány szerint szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el, illetve a bizonyítást is veszélyeztetheti, ezért letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. május 14-ig.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály

(illusztráció:portfolio.hu)

További híreink

Mobiltelefont lopott a tolvaj Kaposvárott – fotó

Varga Lilla

“Szóváltás” után késelés

Irányi Dániel

Letartóztatták a ferencvárosi emberölés két gyanúsítottját

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben