11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Texasban feloldják a korlátozásokat, Biden szerint ez a “neandervölgyi gondolkodás” rendkívül veszélyes

Texas és Mississippi állam végre a pánikkeltés helyett a kis- és középvállalkozások érdekeit helyezte előtérbe, így elrendelték az üzletek teljes újranyitását. Joe Biden szerint az ilyen “neandervölgyi gondolkodás” elképesztően káros – írja a BBC.

Noha az USA már rég a tömeges oltások szakaszában jár, ennek ellenére Joe Biden hangsúlyozta, “hatalmas hiba” bármiféle enyhítés.

“Az utolsó, amire szükségünk van, ez a neandervölgyi gondolkodás, hogy minden rendbe, vedd le nyugodtan a maszkot, felejtsük el az egészet. Nem, igenis számít (a védekezés)”

– fogalmazott az elnök.

A demokraták virológusai és szakértői hasonlóképpen nyilatkoztak. Szerintük nincs még itt az ideje az enyhítéseknek. Mint fogalmaztak:

“Legalább még egy-két hónapot ki kell várnunk, hogy lássuk, hogyan alakul a pandémia.”

Az efféle megnyilvánulások nekünk magyaroknak is ismerősek lehetnek, hiszen lassan fél éve hallgatjuk. Először azért volt szükség a korlátozásokra és lezárásokra, hogy “együtt karácsonyozhasson a család”. Mikor ebből nem lett semmi, akkor azért, hogy januárban lehessen enyhíteni, ez később eltolódott februárra. Akkor már azzal hitegettek minket, hogy az “óvintézkedések szükségesek, hogy elkerüljük a harmadik hullámot”. Amit valahogy mégsem kerültünk el, így a legújabb ígéret a húsvéti enyhítés.

Texas állam kormányzója ellenben úgy véli, az oltások, a gyógyultak száma, és a kórházi ápoltak számának drasztikus csökkenése mind indokolttá teszi, hogy az élet lassan visszatérjen a régi kerékvágásba.

További híreink

Minecrafton keresztül csábította el 12 év alatti áldozatát egy pedofil

Irányi Dániel

Nálunk is lenne rá igény! Izraelben betilthatják a mobiltelefonok nyomkövetését!

Kiss Albert

Pedofilvadászaton volt Toroczkai

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben