20.9 C
Budapest
2021. szeptember 19., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

“Tiszta udvar, rendes ház” táblát a cigányságnak!

A Momentum szerint a magyar társadalmat szegényebbé tette a romákkal szembeni alaptalan előítéletesség. A párt azt javasolta, hogy cigányokról nevezzenek el köztereket és készüljenek cigányokat ábrázoló szobrok is. Emellett előnyben részesítenék a cigányokat alkalmazó munkavállalókat és az iskolákban kötelezővé tennék azt, hogy a gyerekek tanuljanak a roma hősök nemzetstratégiai szerepéről.

progresszív javaslatokra Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje közleményben reagált.

A Momentum támogatja, hogy több közéleti szereplőről nevezzenek el köztereket és a BLM-szobor mintájára köztéri szobrokat is kezdeményez cigány “hősökről”. A Mi Hazánk Mozgalom pedig ehelyett a “Tiszta udvar, rendes ház” intézmény bevezetését támogatná a szegregátumokban, mivel a mindennapi példák jól mutatják, hogy sokan az itt élők közül az alapvető emberi normákat sem képesek betartani. Élhetetlen, sokszor emberhez nem méltó körülmények között élnek, azt hajtogatva, hogy nekik jár a szennyvíz, a vezetékes ivóvíz, és a szemétszállítás. Mindenkinek lehetősége van ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni, sőt törvényi kötelezettsége is, csak nem élnek vele, a számonkérések alkalmával pedig diszkriminációt kiáltanak.

A momentumos Hornyák Evelin arról beszél, hogy tiszta, élhető lakókörnyezetet akar a kegyeltjeinek. Akkor ne a Dunaparton, hanem a Sajó partján sétálgatva videózzon és ne központi segítséget várjon ahhoz, ami egyébként nem csak már meglévő jog, hanem társadalmi elvárás és kötelezettség is! Donáth Annát és asztaltársaságát – mivel nyilvánvalóan látszik, hogy az íróasztal mögül politizálnak –  köztük a kazincbarcikai jelöltjüket is, szívesen körbevezetem az észak-borsodi részeken, ahol magyarok rettegnek és menekülnek el, nem véletlenül. Itt szembesülhetnek vele, hogy valójában mi is az a kultúra, amire szerintük büszkék lehetnénk. Felhívom a figyelmet, hogy nem csak Kazincbarcikából áll a választókörzet, és a szegregátumok felszámolásához a szegregátumok létrehozóinak is változtatniuk kellene az életmódjukon.

További híreink

A ló[email protected] is majdnem előkerült az Országgyűlésben

Szabó Norbert

Tűz egy X. kerületi ipari területen (+fotó)

Dunai Tibor

Mészáros Lőrinc megint nyert egy milliárdos közbeszerzést

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen