3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
KultúraSport

Tisztújító kongresszus és sportnap a Mi Hazánk Ifjainál

A Mi Hazánk Ifjai II. Tisztújító Kongresszusa augusztus 27-én került megrendezésre, ahol a tagság újból elnökének választotta Vékony Csongort és alelnökének Binder Csabát. Az ifjúsági szervezet elnökségének névsora Cservenák Mihály György országos alelnökkel bővült.

28-án szombaton a II. Országos Sportnap vette kezdetét, ahol 14 és 28 év közötti jobboldali fiatalok vehettek részt több, mint 10 sportágban. Toroczkai László, Dúró Dóra, Novák Előd és Dócs Dávid személyében a sportversenyeken a Mi Hazánk elnösége is nagy erővel vonult fel. 

A sportnapon újból megmutatkozott a nemzeti szervezetek összetartása, hiszen képviseltette magát a HVIM és a Betyársereg is. A Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány könyveivel a test képzése mellett biztosította a szellemi felfrissülést, de olimpiai sportmasszőr is rendelkezésre állt a nap folyamán. A résztvevőket bő folyadékkal, pogácsával, friss rétessel fogadták és a nap végén honleányaink által készített pörkölttel lakhattak jól a versenyzők.

Az egyéni sportágak nyertesei: szkander Cservenák Mihály, földharc Kónya Zsombor HVIM (Borsod), kötélhúzás Bajnok Gyula (Nógrád), fekvőtámasz G.P. (Nógrád), pingpong Novák Előd, gyorsúszás Binder Csaba, csocsó Vékony Csongor, sakk Vigh Dezső, íjászat Szemők Zsolt (Pest), céllövészet Vékony Csongor. 

Csapatsport kategóriában a labdarúgó trófeát a HVIM csapata vihette el, míg a röplabdáét a Mi Hazánk Ifjai fejér megyei csapata. A legjobb játékosoknak járó díjakat a következők kapták: röplabda Barta József, vízilabda Vacsora Kitti (Fejér), labdarúgó gólkirály Binder Csaba, legjobb kapus Babcsány Dávid, legjobb játékos Dolla Jakab. Gratulálunk a győzteseknek!

Szombat délután 16:30-kor a sportnap megszakításra került, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom rendezvényére vonultak át a résztvevők, hogy közösen hajthassanak főt a Rongyos Gárda 100. évfordulóján. A rendezvényt követően még éjszakába nyúlóan tartottak a versenyek. Az íjászat és a lövészet utolsó résztvevői végül csak vasárnap délelőtt fejezték be a versenyt.

A tavalyihoz képest kétszer annyian vettek részt a 2021-es sportnapon. Ezt a tendenciát tartva várunk minél több fiatalt jövőre is!

-zárják beszámolójukat a Mi Hazánk Ifjai.

További híreink

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben