26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltSport

Tizenhatévesek verték rommá az olimpiára készülő brazil női fociválogatottat

A tokiói olimpiára való felkészülés jegyében a brazil női labdarúgó-válogatott edzőmeccset játszott a Gremio U16-os fiúcsapatával. A fiatalok nem kegyelmeztek a többek között hatszor a világ legjobb női játékosának megválasztott Martával felálló nemzeti együttesnek és 6–0-ra győztek – írja az Index.

A tokiói olimpiára készülő brazil nemzeti válogatott úgy gondolta, jó ötlet lenne kihívni egy barátságos meccsre a férfi elsőosztályban játszó Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense csapatának U16-os keretét.

A Gremio ifijei ellen játszott mérkőzés olyan jól sikerült, hogy a brazil szövetség jobbnak látta eltitkolni az eredményt. A Globo Esporte információ szerint ez teljesen érthető, hiszen – értesüléseik szerint – az U16-os fiúk könnyed 6-0-ás győzelmet arattak.

Az eredményt próbálták szépíteni, mondván több meghatározó ember is hiányzott. Ellenben a kezdőcsapatban szerepelt a hatszor a világ legjobb női játékosának megválasztott Marta, valamint Cristiane, Debinha és Andressa Alves is.

A svéd szövetségi kapitány fontos állomásként írta le a felkészülésnek a mérkőzés. Elismerte, sebességben a Gremio fiataljai nagy kihívás elé állították csapatát, ezt pedig a jövőben kamatoztatni tudják majd.

Sok tanulságot levontunk a meccsből, olyan helyzetekben kellett helyes döntéseket hoznunk, amelyek egy női válogatott ellen nem sűrűn fordulnak elő. Játékosaim egyéni értékelése szempontjából is lényeges dolgokra derült fény, kielemezzük és tanulunk a hibákból

– tette hozzá.

A brazil női válogatott következő megmérettetése Orlandóban lesz majd, ahol a She Believes Cup-on vesz majd részt február 15. és 24. között.

Korábban az amerikai többszörös világbajnok női válogatott is hasonlóképpen járt. Ők a Dallas U15-ös keretétől szenvedtek 5-2-es vereséget.

Fotó: Laura Zago / Brazil Labdarúgó Szövetség

További híreink

Szijjártó Péter felesége fél év alatt 68 milliót keresett vadonatúj cégével

Irányi Dániel

Tüdőgyógyász: a kezeletlen allergia sérülékenyebbé teheti az immunrendszert

Szabó Norbert

Kanadai mintára “Szabadság-konvoj” indul Hollandiában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben