3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldBűnügyKiemelt

Több mint négy éves börtönbüntetése elől bújkált a csaló

Rutin ellenőrzésnek indult, egy letöltendő szabadságvesztése elől bujkáló férfi elfogásával zárult. A fóti járőrnek valami nem stimmelt az igazolvánnyal.

Börtönbüntetése alól próbált kibújni az a 33 éves egerszalóki férfi, akit egy igazoltatás során buktattak le a fóti rendőrök. A Police.hu információi szerint a rendőrök egy személyautót intettek le hétfőn, késő délután Fóton. A sofőrt az egyik járőr, az utast társa igazoltatta. A volánnál ülő férfi papírjai rendben voltak, az anyósülésen utazó férfi által átadott román személyi igazolvány azonban gyanúsnak tűnt. A fotón szereplő arc egyezett ugyan az utaséval, de az igazolványban lévő születési dátum alapján kiszámolt életkor nem nagyon illett a férfire. Többször felszólították személyes adatai bediktálására, mindannyiszor elismételte ugyanazt a nevet, valamint román állampolgárságát, ám a többi adat memorizálásával már akadtak problémái – rendre tévesztette.

Miután előállították felfedte valós személyazonosságát és azt is, miért akarta megvezetni a rendőröket. Kiderült a 33 éves egerszalóki férfi börtönbüntetése alól próbált kibújni. Csalás miatt ítélte el jogerősen a bíróság 4 év 6 hónap szabadságvesztésre, de mivel nem kezdte meg annak letöltését, a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki ellene.

A letöltés megkezdése elől immár elhárult az akadály, a férfit átkísérték büntetés-végrehajtási intézetbe.

(Police.hu)

Fotó: Infostart..hu

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben