12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Több páciens szervezetében vérrög alakult ki az AstraZeneca vakcinájának beadása után

Ausztria után Dánia is felfüggesztette az AstraZeneca vakcinájával történő oltást, miután egy ember az oltást követően meghalt.

A dán egészségügyi hatóság csütörtökön ideiglenesen, legalább 14 napra függesztette fel a brit–svéd cég által kifejlesztett oltóanyag használatát. Ezt azzal indokolták, hogy több beteg szervezetében is vérrög alakult ki az AstraZeneca vakcinájának beadása után – írja az Index.

Magnus Heunicke egészségügyi miniszter szerint

egyelőre még nem egyértelmű, hogy a vérrögképződés összefüggésben van-e az oltás beadásával.

Múlthét vasárnap egy ápolónő halt meg Ausztriában, miután beoltották AstraZeneca-vakcinával. A hatóságok azonban azt állítják, a 49 éves ápolónő halála nem hozható összefüggésbe az oltással.

Norvégia és Izland is felfüggeszti 

Norvégia és Izland is felfüggeszti az oltást, Olaszország megtiltja egy szállítmány alkalmazását Norvégia és Izland is felfüggeszti elővigyázatosságból az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina alkalmazását – tudta meg az MTI.

Előzőleg Dánia döntött úgy csütörtökön, hogy elővigyázatosságból két hétre felfüggesztik az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagának használatát, miután több olyan esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében. Öt másik európai országban is ilyen intézkedést hoztak, de csak az ABV5300 jelzésű szállítmányra vonatkozóan. Hozzájuk csatlakozott Olaszország is, amely az ABV2856 jelzésű szállítmányban lévő vakcinával történő oltást tiltotta meg.

További híreink

Menekülés közben szívrohamot kapott és meghalt egy 21 éves fiatal

Kiss Albert

Donald Trump Európát kritizálta a zárlatok elrendelése miatt

Varga Lilla

Szent István király tiszteletére emlékérmét bocsát ki az MNB

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen