28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Tovább folytatja Trump örökségének felszámolását az új elnök

Tovább folytatja Trump rendeleteinek visszavonását Joe Biden amerikai elnök. Legutóbb elődje két rendeletét törölte el, egy olyat, amely megtiltotta a zöldkártyáért folyamodók egy része számára a belépést az országba, és egy olyat, amely felfüggesztette az “anarchista városok” központi finanszírozását – vette észre a Guardian. 

Donald Trump tavaly függesztette fel a zöldkártya-kérelmek jelentős részét, amit azzal magyarázott, hogy a koronavírus nyomán megugrott a munkanélküliség az országban. A korábbi elnök szerint előbb az amerikaiaknak kell munkát adni, utána jöhetnek a bevándorlók. Joe Biden viszont úgy véli a rendelet hátrányosan érintette a gazdaságot, ráadásul családokat szakított szét.

Trump másik eltörölt rendelete Seattle-t érintette, ahol a szélsőbalosok tavaly “autonóm zónát” alakítottak ki maguknak, és kikiáltották a saját kis köztársaságukat. Az elnök ezt követően a várost “törvény nélkülinek”, valamint “anarchistának” titulálta, és elrendelte a szövetségi finanszírozás megvonását.

Korábban Trump egy rendeletben felszólította az állami szerveket, vizsgálják felül az USA segélyezési programjait, és hozzanak szigorúbb foglalkoztatási előfeltételeket a támogatások megítéléséhez, hogy “ne szórják az amerikai adófizetők pénzét”. Biden ezt is visszavonta.

 

További híreink

Öngyilkos lett a 11 éves kislány pedofil gyilkosa

Szabó Norbert

Vörös festékkel írták rá az ostravai szovjet emlékműre magyarul: KITARTÁS BUDAPEST 1956

Szabó Norbert

Raz Simone, a hadúr, aki előállításkor úgy zokogott, mint egy kisbaba (videóval)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben