3.9 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltSport

Tovább folytatódik a hiszti a szivárványos karszalag miatt: több ország kilépne a FIFA-ból

Dánia tárgyalásokat folytat Angliával, a téma a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségből (FIFA) történő kilépés a szivárványos karszalag betiltása miatt – az elmúlt napokban ez az ügy kis túlzással több figyelmet kapott a katari világbajnokságon, mint maga a játék – összegezte az Index.

Anglia és Dánia is azon európai országok közé tartoztak, melyek hangoztatták, “bármi történjék is”, felveszik a “One Love” karszalagot a mérkőzéseken. Erre válaszul a FIFA annyit mondott: rendben, de cserébe a szalagot viselő kapitányok sárga lappal indítják a mérkőzést. Ilyen “súlyos” szankcióra nem számítottak a csapatok, így valamennyi meghátrált. Jesper Möller, a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) elnöke azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Kijelentette:

Dánia fontolgatja a FIFA-ból való kilépést, és készen áll a tárgyalásokra az UEFA többi tagországával, köztük Angliával.

A DBU küldöttsége pedig szabályosan dühöngött, amiért a FIFA szankciókkal fenyegette meg a szivárványos lobbi képviselőit.

“Dánia hivatalosan nem fogja támogatni Gianni Infantino FIFA-főnököt az elnöki tisztség újraválasztására irányuló törekvésében” – szögezte le Jesper Möller.

A hollandok is hisztiznek 

A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben reagált arra, hogy a FIFA lappal bünteti azt a csapatkapitányt, aki szivárványos karszalagot visel. A pénzbüntetést még lazán kifizették volna, a sárga lappal azonban szerintük a szervezet túl messzire ment.

Ez ellenkezik a sportunk szellemiségével, amely emberek millióit köti össze. A többi érintett országgal együtt kritikus pillantást vetünk a FIFA-val való kapcsolatunkra az elkövetkezendő időszakban

– írták.

A “németek” divatbemutatóztak

A “német” válogatott minapi mérkőzésén nem csak a csapatösszetétel volt kellőképpen “színes”, de a játékosok cipői is. Elmondásuk szerint így tiltakoztak a FIFA döntése ellen.

Színes cipő és szájszagellenőrzés meccs előtt

Amíg ők a politikai performanszokat gyakorolták, az etnikailag homogén Japán inkább a focira koncentrált, és a második félidőben mutatott nagyszerű játékának köszönhetően el is verte a pályán is arcoskodó ellenfelét.

Fotó: Youtube

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

Oroszországban mostantól már a felnőttek körében is tilos az LMBTQ-propaganda

Magyar Jelen

Hathárom után négynulla – ma van a Magyar Labdarúgás Napja

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben