26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Trianon 100 – Korabeli képeslapokból készült történelmi album

Korabeli képeslapok és a hozzájuk kapcsolódó történetek, ismeretterjesztő szövegek olvashatók abban a történelmi albumban, amely a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából jelent meg.

Az Elrabolt Hungária című kötetben az érdeklődők bepillanthatnak az 1920 előtti Kassa, Nagyvárad, Fiume, Pozsony, Szabadka vagy épp Beregszász mindennapjaiba, egyúttal feltárul mindaz az emberi, anyagi és szellemi veszteség, amellyel 1920. június 4. után a magyarság szembesült.

“Elrabolt városok, falvak, fürdőhelyek, valamint várak, kastélyok, szállodák, vasútvonalak, gyárkomplexumok, természeti csodák, bor- és bányavidékek, kikötők sokasága mutatkozik meg előttünk az oldalakon” – olvasható az albumot kiadó Patrióták Egyesület közleményében.

A tájékoztatás szerint a szerzők a kötetben számba veszik a békediktátum óta eltelt 100 évet, annak veszteségeit. A felnagyított képeslapok megidézik a “boldog békeidőket”, de

a magyarellenesség egykori és mai arca is felvillan az albumban.

A könyvet – amelynek második kiadása is már megjelent – az egyesület honlapján lehet megvásárolni, írja az MTI.

További híreink

A málenkij robot áldozataira emlékeztek a kárpátaljai Szolyván, Beregszászban és Dédán

Varga Lilla

A felvidéki korlátozásokról beszélt a Mi Hazánk érsekújvári elnöke

Kemény János

A kisebbségi kerettörvény elfogadása is szerepel az új román kormány programjában

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben