18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek Kiemelt

Újabb botrány a végrehajtóknál – egyetemi oktatót függesztettek fel

Felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, a Pécsi Tudományegyetem tanársegédjének, aki belekeveredett a végrehajtóbotrányba. Rajtuk kívül már a Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatokba kezdett. 

Fábián Adrián, a Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánja a Népszava megkeresésére közölte:

a tanársegéd nem tagadta, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, Schadl György kérésére közreműködött abban, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet az egyetemen.

Állítása szerint anyagi haszna nem származott a segítségnyújtásból, mindössze „baráti szívességet” tett, de már nagyon megbánta – írja az index.

Nemrég mi is bemutattuk azt a videót, amelyben a Mi Hazánk elnökének csatornáján Dr. Fiszter Zsuzsanna, a párt hitelügyi szakpolitikusa és Kisberk Szabolcs sajtófőnök néhány egyszerű keresztkérdéssel is kellemetlen helyzetbe hozta Fábián Adriánt, a Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánját.

 

Schadl György szoros munkakapcsolatban állt a tárcánál a végrehajtási területért felelős Völnerrel. (fotó:444)

A botrány egyébként nem akadályozta meg abban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart, hogy január 17-én

35 új pályázatot írjon ki a megüresedett végrehajtói álláshelyekre.

A Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatot indult az ügy miatt. A nyomozás jelenlegi állása szerint az egyetemen Szabó Imre egyetemi tanár lehet érintett az ügyben.

Az egyetem egyelőre még tagadta, hogy az oktatójuk érintettek lennének az ügyben, de azt elismerték, hogy vizsgálatot indítottak.

(index-Magyar Jelen)

 

 

További híreink

Az alsó földköpenyből alakulhatott ki a legendás Hope gyémánt

Szabó Norbert

Momentum: A szivárványos kígyófészek kakukktojása

Joó György

Fekete László: Tisztán és becsületesen is el lehet érni eredményeket

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen