13.6 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Újabb erdőrezervátummal bővült a Pilis

Új erdőrezervátumot hozott létre a Pilisi Parkerdő Galgamácsa mellett. A Föld napja alkalmából alapított Rózsakúti Üzemi Erdőrezervátum erdészeti, természetvédelmi szempontból értékes táj – írta meg az MTI.

A Pilisi Parkerdő Zrt. húsz hektáros magterületén több mint 140 éves, változatos szerkezetű a faállomány. Bővelkedik holtfában, a biodiverzitás magas fokát elősegítő mikroélőhelyekben, az idősebb fákat fiatalabb faállományok övezik.

Az erdőrezervátumok fokozottan védett erdőrészek, amelyek érintetlen magterületből és a körülöttük elterülő védőzónából állnak. Területükön az erdei ökoszisztéma zavartalan működése és annak megfigyelése érdekében nincs emberi tevékenység. Magyarországon jelenleg 63 erdőrezervátumot tartanak nyilván.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

További híreink

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert

Varga Lilla

Brazília egymilliárd dollárt kér

Faragó Dániel

Arcfelismerő technológiát fejlesztenek az arany piszeorrú majom tanulmányozásához

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben