21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Újra próbálkoznak a “csatornás csalók” Budapesten

Újra a régi, “álcsatornás trükkel” próbálkoznak csalók Budapesten: csatornatisztítási ajánlattal házalnak, és a szolgáltatásért pénzt kérnek – közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett az FCSM éjjel-nappal hívható központi ügyeletére, hogy meggyőződjenek arról, valóban a közszolgáltató társaság megbízásából állítanak be hozzájuk váratlanul csatornát tisztítani vagy dugulást elhárítani pénzért.

Hangsúlyozták, ha hívatlanul érkezik csatornatisztítás miatt valaki, akkor gyanús, hogy csalóról van szó. Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművek sem, amivel érkeznek.

Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez – tették hozzá.

Az FCSM dolgozói kizárólag a főváros több mint 6 ezer kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. “Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt” – emelték ki.

Az FCSM azt kéri, ha gyanús emberek a társaságra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor érdeklődjenek a 80/455-000 telefonszámon, az éjjel-nappal díjmentesen hívható központi ügyeleten.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció/pic-4-you.net)

További híreink

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el három megyében szombattól

Dunai Tibor

Tovább gerjesztik az oltott-oltatlan álháborút

Faragó Dániel

Vakcinát kapnak a fa alá a legkisebbek- december 20. után kezdődik az 5-12 évesek oltása

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen