7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Ukrajna nagykövetsége szerint Toroczkai László “ássa alá” a “jószomszédi viszonyt”

A soviniszta rezsim nagykövetsége azt követően háborodott fel, hogy Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke Twitteren egy 1939-es képpel köszöntötte a lengyeleket a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából.

Találkozzunk újra a közös lengyel–magyar határon!

– írta bejegyzésében a pártelnök.

Az ukrán nagykövetség szerint ez “elfogadhatatlan”, ami miatt nem restek utasítani Magyarország kormányát sem, hogy ítélje el az ilyen megnyilvánulásokat. Mint írták:

Felszólítjuk Magyarország kormányát, hogy ítélje el az ilyen felelőtlen kijelentéseket, amelyek aláássák a kétoldalú kapcsolatokat, és nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének.

Toroczkai: jobban örültem volna, ha akkor szólalnak meg, mikor letépték a magyar zászlót

A megszólításra Toroczkai László is reagált igaz, nem Facebookon, hiszen Mark Zuckenberg cenzorai letiltották, mivel az igazság kimondása túlságosan népszerűvé tette, videói és bejegyzései túl sok emberhez jutottak el. Twitteren viszont azt írta örül, hogy végre sikerült szóra bírnia Ukrajna külügyminisztériumát és budapesti nagykövetségét. Ugyanakkor sajnálja, hogy a nagykövetség nem akkor látta veszélyben a “jó szomszédi viszonyt”, valamint a két állam “kölcsönös, tiszteletre épülő kapcsolatát”, mikor egyik soviniszta ukrán támadás követte a másikat.

Jobban örültem volna, ha akkor szólalnak meg, amikor üldözni kezdték a magyar nyelvet, a magyar szervezetek vezetőit, székházait, letépték a magyar zászlót, ledöntötték a Turul-szobrot

– fogalmazott a pártelnök.

Fotó: Facebook

További híreink

Még a japán drukkerek is gúnyt űztek a meccs előtt bohóckodó német válogatottból

Irányi Dániel

Mi Hazánk: az infláció miatt szükséges az otthonteremtési támogatások megújítása

Irányi Dániel

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben