5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Ukrajnában 16.500 fiatalt soroznak be idén

Kiderült, hány személyt hívnak be a seregbe az idei ukrajnai katonai sorozáson.

A tervek szerint 16 460 embert állítanak hadrendbe a tavaszi behívások idején. Az április-júniusi kampány költségei 71 millió hrivnyára rúgnak. Ugyan az elnök 18 évre csökkentette a sorkatonai szolgálatra jelentkezők korát, ám a 20 év alattiak csak önszántukból vonulhatnak be, amiről írásban kell nyilatkozniuk.

9000 behívott fő a hadsereg, 700 az állami speciális közlekedési szolgálat, 5460 a nemzeti gárda, 1300 személy az állami határőrszolgálat sorait erősíti majd. A legtöbb bevonulót Dnyipropetrivszk, Harkiv és Odessza megyéből akarják toborozni. A legkevesebbet Luhanszk (290 ember), Csernovic (455) megyéből és Kárpátaljáról (410).

Forrás:Korrespondent/KárpátHír

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben