28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

USA: 15 évnyi börtön egy szivárványos zászló elégetéséért

A zászló egy templomra volt feltéve…

Egy 30 éves fiatalembert 15 év (!) börtönre ítéltek Iowa államban egy szivárványszínű zászló elégetése okán.

Adolfo Martinez a zászlót egy „templomról” (!) szedte le, majd egy sztriptízbár előtt égette el. Az eset június 11-én történt az Egyesült Államokban, az iowai Amesben. Az elkövetőt még aznap őrizetbe vették, aki a tettét beismerte. „Büszke vagyok, hogy megtettem.” „Ez Isten ajándéka.” – nyilatkozta Martinez a helyi médiának. A bíróság Martinezt többek között gyűlölet-bűncselekményben és gyújtogatásban találta bűnösnek, és irreálisan magas, 15 éves börtönbüntetést szabott ki rá.

„Gyakran megéltem, hogy Ames nem olyan haladó, mint sok ember gondolja, és még mindig számos homoszexuális él itt, akik nem coming-outoltak.” – ragadta meg a lényeget a liberális szellemiségűnek nevezett, de nyilvánvalóan a szatanicitás határmezsgyéjén mozgó Krisztus Amesi Egyesült Egyháza (Ames United Church of Christ) „lelkésznője”, Eileen Gebbie, aki maga is leszbikus. A zászlót nem sokkal később visszahelyezték a „templomra”. (patriota.info/krone.at)

További híreink

Blokkolta a legfelsőbb bíróság a közösségi oldalak cenzúráját tiltó törvényt

Irányi Dániel

Szíria teljes területén megszűnt az áramszolgáltatás egy időre egy gázvezetéken történt robbanás miatt

Szabó Norbert

Így verték szét a portlandi tüntetést a szövetségi rendőrök (Videó)

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben