35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
HírekKülföld

USA: A Mohamed bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé

Lányoknál pedig az Aaliyah…

Bekerült a 10 leggyakoribb keresztnév közé az Egyesült Államokban a Mohamed, írja a CNN. A név sokáig nagyon ritka volt, a 100 leggyakoribb fiú utónevek közé is csupán 2013-ban került be.

A muszlim proféta nevét többnyire a muzulmán vallású családokban kapja meg az elsőszülött fiú.

A CNN-nek nyilatkozó Linda Murray, a BabyCenter nevű, demográfiával foglalkozó szervezet vezetője azt mondta, hogy a kutatásukban 600 ezer szülőt kérdeztek meg, hogy milyen nevet adtak a gyermekeiknek. A Mohamed különböző írásai, például a Mohammadot és a Muhammadot is egyaránt Mohamednek számoltak. Épp ez az, ami miatt a kutatásban a Mohamed bejutott az élbolyba, ugyanis az állami utónévlistában külön számolnak mindent, amit különböző írásmóddal írnak. Emiatt ott 2018-ban a Mohamed csak a 345. leggyakoribb név volt.

A Mohameddel együtt a leggyakoribb muszlim lánynév, az Aaliyah is bekerült a 10 leggyakoribb név közé.(index)

További híreink

Élőben közvetítjük a Mi Hazánk március 15-i ünnepségét

Kemény János

Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot

Faragó Dániel

Angela Merkel tovább korlátozná a szólásszabadságot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben