18.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
HírekSport

Úszó EB: Karácsony Gergely a stratégiai döntéshozó testületben

Megtartotta első ülését a májusi, budapesti úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság szervező-bizottságának stratégiai döntéshozó testülete. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a kormányzat, a főváros és a szervezésben kiemelt szerepet vállaló intézmények legfontosabb vezetőit hívta meg a testületbe, és ők valamennyien igent mondtak a felkérésre.

Így a MÚSZ székházában tartott eseményen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár, Karácsony Gergely főpolgármester, Iglói Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária vezérigazgatója (továbbá a MÚSZ operatív szervező-csapatának tagjai Török Enikő és Szántó Dávid vezetésével).

„A megbeszélés rendkívül konstruktív volt, én pedig nem lehetnék boldogabb, hiszen érzékelhető, hogy a magyar úszósport sikerességének és tekintélyének hála a politikai paletta bármely oldalának képviselőit egy asztalhoz lehet ültetni – összegzett Wladár Sándor. – Az Európa-bajnokságon a kiemelt eseményeinken már megszokott nívót kívánjuk garantálni, ami nem lehet alacsonyabb, mint a világszínvonal. Ennek érdekében szükségünk van a kormányzat és Budapest szilárd támogatására, illetve a partner-szervezetek elkötelezett közreműködésére. Az pedig a mai megbeszélésen egyértelműen kiderült, hogy mind a sportért, illetve a kiemelt nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkárság, mind a főváros mellettünk áll, és így, vállvetve újabb fantasztikus élményekkel ajándékozhatjuk meg a magyar sportrajongókat, és persze a világ úszósportját is.”

Az Európa-bajnokság első hetében május 11. és 17. között az úszóké a főszerep a Duna Arénában, majd május 18. és 24. között előbb a műugrók, majd a műúszók viadala következik, míg május 20. és 24. között a Lupa-tavon a nyíltvízi úszók vetélkedése zajlik majd.

Forrás: musz.hu

További híreink

Ukrán környezettudatosság durva példája, harmadik világ a szomszédban

Kiss Albert

„Nincs tanú, nem tudod bebizonyítani, hogy én tettem”

Gabay Dorka

Bosch: 20 százalékkal csökkenhet az autógyártás még az idén

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben