5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Uszodák zárnak be, fizetésképtelenné válnak az önkormányzatok – a “rezsicsökkentésről” és az államcsődről kérdezett Novák Előd

Az államcsőd szélére sodródott Magyarország, mivel fizetésképtelenné válik egyre több intézmény, a Covid-diktatúra által okozott gazdasági válság után, a kormány választási ígéretével ellentétes rezsinövelés elől menekülve – vázolta fel parlamenti kérdésében a szomorú látképet Novák Előd.

A Mi Hazánk alelnöke felszólalásában emlékeztetett arra, hogy az egyik leggazdagabb megyeszékhelyén,

Győrben is bezárni kényszerült mindkét uszoda, három művelődési ház, egy múzeum, és a kiszivárgott hírek szerint ugyanerre készül a győri filharmónia, a színház, a bábszínház, a könyvtárak is.

A közösségi terek megszűnnek, az állam nem működik, a 21. században elvárható intézmények bezárnak, s az államcsőd definíciója szerint is annak minősül a részleges fizetésképtelenség is. Egy struccpolitikát folytató kormányzat persze bizonygathatja, hogy nincs államcsőd még akkor sem, amikor már pl. a nyugdíjaknak is csak a 10-20%-át tudják majd kifizetni, de valójában az állam nem működik. Az egészségügy már rég nem biztosítja az elvárható ellátást, ezért is kényszerülnek sokan fizetős szolgáltatásokat igénybe venni, s hogy még valamennyire működik az állami szektor, az épp a magánegészségügy feladatátvételének köszönhető, illetve a várólistákon lévők jelentős részének sorra kerülése előtti halála és hogy a betegek sokszor már nem is fordulnak orvoshoz, az tehermentesíti az így még vegetáló rendszert – folytatta Novák.

Vissza a kommunizmusba! – ezzel a jeligével zárt be az összes uszoda Győrben, hiszen a
kommunizmus óta nem volt ilyen (leszámítva a Covid-diktatúra bezárásait), hogy a megyeszékhelyen nincs uszoda. Elfogadhatatlan, hogy legalább az egyik nincs nyitva, legalább szűkösebb nyitva tartással, akár drágább belépők mellett sem – a bezárás nyomán hosszabb távon az egészségügyre is nagyobb terheket róva – mutatott rá a képviselő.

“Elismeri-e, hogy az államcsőd szélére vezették Magyarországot a rezsinöveléssel? Mit szól az országszerte zajló intézménybezárásokhoz? Meddig fokozzák az önkormányzatok terheit, vagy hajlandók-e csökkenteni azokat?” – tette fel kérdéseit Novák Előd, melyekre a válaszadásra Koncz Zsófia államtitkárt jelölték ki.

Koncz arról beszélt, hogy ezek mind a háború miatt és a szankciós politika miatt vannak, majd újra kiemelte, hogy a magyarok már így is nagy támogatást kapnak a többi európai országhoz képest. Hozzátette, hogy új munkahelyvédelmi akcióterven dolgozik a kormány és úgy érzi, hogy a Fidesz járvány alatt (amikor kirúgták az oltatlanokat – a szerk.) is mindent megtett a munkahelyek megvédéséért.

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben