13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Vakcina infó: több mint 3000 jelentést küldtek be Felvidéken a lehetséges mellékhatásokról

A koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban április 9-ig 3050 jelentést kapott az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) lehetséges mellékhatásokról – írja egy felvidéki lap. Ott az állam nem csak vezet ilyen statisztikákat, de még nyilvánosságra is hozza őket. 

A jelentett mellékhatások 4,4 százaléka (134) kifejezetten súlyosnak minősül. Ezek közül

a leggyakoribb a tartósan megemelkedett vérnyomás, a trombózis, az allergiás reakciók, az időszakos paralízis és a rövidtávú eszméletvesztés.

A Gyógyszerellenőrzési Hivatal közleménye szerint az oltás után jelentkező mellékhatásokat befolyásolhatja az adott személy életkora, egészségi állapota, de a szedett gyógyszerek is.

Hétvégéig Felvidéken 811 508 személy kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját, míg 246 629 már a második adagot is.

További híreink

Európa legnagyobb éjjeli lepkéje látható a rimaszombati múzeumban

Varga Lilla

Dúró Dóra : december 5-e fekete nap a nemzetpolitikában

Faragó Dániel

Éjfélkor hatályba léptek a beutazási korlátozások Szerbiában

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben