22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Válasz : Ukrajna kiutasítja a kijevi orosz nagykövetség vezető diplomatáját

Ukrajna kiutasítja a kijevi orosz nagykövetség vezető diplomatáját, írja az MTI.

“Az Oroszországi Föderáció kijevi nagykövetsége vezető diplomatájának el kell hagynia Ukrajnát április 19-től számítva 72 órán belül”

– áll a külügyi közleményben.

Az intézkedés válasz az orosz külügyminisztérium aznapi bejelentésére, miszerint kiutasítják Oroszországból a szentpétervári ukrán konzult a diplomáciai státuszával összeegyeztethetetlen tevékenység (titkosított adatok illegális megszerzése) miatt.

A külügyi közlemény szerint “az Oroszországi Föderáció tovább élezi a biztonsági helyzetet, masszív ukránellenes propagandát fejt ki, és folytatja provokációit Ukrajna oroszországi diplomáciai képviseleteinek munkatársai ellen”. Az ukrán külügyminisztérium “határozott tiltakozását fejezi ki a szentpétervári konzul elleni intézkedésért, és teljességgel elutasítja az őt ért vádakat” – idézi az UNIAN ukrán hírügynökség a kijevi közleményt.

Az ukrán külügyminisztérium hangsúlyozza, hogy az orosz hatóságok ilyen akciói durván megsértik a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es és a konzuli kapcsolatokat szabályozó 1963-as bécsi egyezményeket, és ismételten megerősítik, hogy Oroszország az Ukrajnával fennálló kapcsolataiban mutatkozó feszültség további kiélezésének útját választotta.

(grafika:azonnali)

További híreink

Fűnyírásra nem, alpolgármesterre viszont jut pénz Miskolcon (videó)

Faragó Dániel

A Mi Hazánk elintézte: a rendőrség kitiltotta a Pride-ot az Andrássyról

Faragó Dániel

Ötszáz kerékpárt kapott a Szent László Kórház

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben