28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Van itt még ötlet- kijárási tilalmat róna az oltatlanokra egy magyar virológus

Erőteljes korlátozásokat szorgalmaz azokra az emberekre Boldogkői Zsolt virológus, akik nem vették még fel a kísérleti vakcinát.

Boldogkői Zsolt virológus elsősorban az oltatlanokat korlátozná – meglehetősen drasztikusan. Az RTL Híradóban azt mondta, hogy

“az oltatlanok este 8, vagy 10 után ne mehessensek sehova, ne használhassanak semmilyen tömegközlekedési eszközt, illetve vidéken ne mehessenek kocsmába.”

-(Kocsmába az emberek persze csak vidéken járnak, Budapesten nyilván nem, vagy ha mégis, akkor azokban a kocsmákban ezekszerint nem fertőz a vírus – a szerk. megjegyzése.)

A “szakértő” szerint: az oltottak is képesek megfertőződni és továbbadni a vírust, noha sokkal kisebb eséllyel, mint a nem oltottak, ezért azonnal be kell vezetni a kötelező maszkviselést minden intézményben.

“Van egy igen jelentős réteg, akiket semmifajta ész érvvel, kényszerrel sem lehetne rávenni arra, hogy beoltassák magukat. Emiatt is hangsúlyozom régóta, hogy valahogy fokozatosan bevezessük az oltási kötelezettséget”

-mondta.

Néhány nappal ezelőtt maga Rusvai Miklós állatorvos is megszólalt és kifejtette, hogy a vendéglátóhelyeken, közintézményekben is oltási igazolványt kellene kérni.

Arról is beszélt, hogy a vírust fokozatosan “rá kellene ereszteni” a társadalmomra, hogy nyájimmunitás alakulhasson ki.

(index nyomán)

További híreink

Belek, embriók, zsigerek: a vadászat a vadgazdálkodás része, de ami itt történt az nem az (+18)

Kiss Albert

Nem lehet szülni éjszaka a kisvárosokban

Faragó Dániel

Óvodásoknak is szállított romlott, sokszor kukacos húst egy Hajdú-Bihar megyei vágóhíd

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben