20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltSport

Versenytársai elől söpörte le az összes vizet a “francia” maratonfutó

A már első hallásra is ősfrancia Morhad Amdouni nevéhez fűződik az olimpiai játékok valószínűleg legsportszerűtlenebb mozdulata.

Hagyományosan az olimpiai játékok utolsó napján, az utolsó számok egyikeként rendezik meg a maratonfutást, amit idén Tokióban reggel 7-kor indítottak útjára, de már ekkor is 26 fokos meleget mutattak a hőmérők. Ez az érték csak növekedett a következő több mint 2 órában, ami különösen visszataszítóvá és sportszerűtlenné teszi Morhad Amdouni megmozdulását – írta meg az szmo.hu.

A verseny alatt olyan meleg volt, hogy többen görcsöt kaptak, vagy összeestek a hőség miatt. A francia színekben induló futó ebben lehetőséget látva a 29. kilométerében, a frissítőponthoz érve egy könnyed mozdulattal lesöpört az asztalról több palack vizet, hogy a mögötte lévők ne tudjanak inni. Ráadásul az egészet nem is a győzelemért csinálta, hiszen mindössze a 17. helyen ért célba, tehát lépését még csak az “érem iránt érzett eufóriával” sem lehet megindokolni.

Az aranyérmet egy másik színesbőrű futó, a kenyai Eliud Kipchoge szerezte meg. A 36 éves futó 2:08:38-as idővel ért célba. Amdouni közel hat perccel, 2:14:33-as idővel maradt el az első helytől.

Fotó: Reuters

További híreink

Júliustól emelkedik a jövedéki adó Magyarországon

Kiss Albert

85-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

Megvonná az ellátást a “COVID-szkeptikusoktól” egy egészségügyi szakember

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben