2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Visszatértek összevert, idős áldozatukhoz az otthagyott cigiért

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés, minősített magánlaksértés és kifosztás miatt vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik mivel nem kaptak cigarettát, egyedül élő, idős áldozatukat saját lakásában összeverték. Pár órával később visszatértek hozzá és 20 doboz cigarettát vittek magukkal.

 

A vádirat szerint a mélykúti férfi és budapesti nő – az ügy vádlottjai – 2019. november 5-ére virradóra együtt italoztak, majd éjjel 1 óra körül megjelentek az egyedül élő, idős sértett mélykúti lakásán. Mivel az idős férfi a férfi vádlottat ismerte, beengedte őket a lakásába, ahol közösen italozni kezdtek. A vádlottak cigarettát kértek a sértettől, utalva arra, hogy a női vádlott cserébe szexuális cselekménytől sem zárkózik el. Az idős férfi azonban nem akart cigarettát adni és felszólította őket, hogy hagyják el a házát. Nyomatékul egy elektromos sokkolóval ellátott elemlámpát vett a sértett a kezébe.

A vádlottak a felszólításnak nem tettek eleget, a házban maradtak és a sértettet a konyhában bántalmazni kezdték, több alkalommal a fejét és arcát megütötték, majd a földre került sértettet az oldalán és arcán megrugdosták. A bántalmazás során a sértett a konyhaablak üvegébe is beleesett, így azt kitört. A vérző arcú sértettet a támadók kirángatták az udvarra, ahol a férfi vádlott ököllel arcon ütötte, majd a támadók elhagyták a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsont- és homlokcsont törést, valamint az arcán további bevérzéseket szenvedett.

 

A két vádlott néhány óra elteltével, reggel 6 óra előtt visszatért a sértett házába, ahol az ágyban fekvő és a korábbi bántalmazás miatt legyengült állapotban lévő sértett figyelmét elterelték, majd a női vádlott a ruhájába rejtve a szobából ellopott két csomag, 20 ezer forint értékű cigarettát és a kerítésen át kidobta az utcára.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakat mint társtetteseket súlyos testi sértés, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés, valamint kifosztás bűntettével vádolja és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a különös visszaesőnek számító női vádlott nem szabadulhat kedvezménnyel. Ráadásul a nő a mostani bűncselekményeket korábbi börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el, ezért ezen korábbi büntetés végrehajtásának utólagos elrendelését is indítványozza az ügyészség. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Elemi.hu

További híreink

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben