3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Vojislav Šešelj csetnikvajda: “A Nyugat tovább darabolná Szerbiát. Célja, hogy elszakítsa Vajdaságot és Szandzsákot!”

Az utóbbi hetekben Vojislav Šešelj csetnikvajda, a Szerb Radikális Párt elnöke Vučićnál is többször szerepel a Pink és a Happy televízió legnézettebb műsoraiban.

Előfordult, hogy egy nap leforgása alatt két-három hosszabb interjút is adott a szerb tömegek agymosását végző médiumoknak. A közélet minden szegmenséről beszél, persze gyakori trágárságokkal tarkított stílusban – írja a Délhír.info.

Nem lehet pontosan tudni, miért futtatják ilyen eszeveszetten a vajdát, hiszen pártja a legutóbbi választáson két százalékot sem kapott.

Ami viszont biztos:

az álellenzéki Šešelj, ha burkoltan is, de védeni és igazolni próbálja Aleksandar Vučić szerb elnök siralmas politikáját.

Azonkívül, hogy fényezi politikai fiát, Šešelj persze minden alkalmat megragad, hogy egyúttal kifejezésre juttassa soviniszta, nagyszerb nézeteit.

A portál szerint a Happy TV-n sugárzott egyik legutóbbi szereplése során meggyőződésének adott hangzott, hogy a Nyugat eltökélt szándéka “Szerbia további darabolása”.

Szavai szerint

“amennyiben rákényszerítik Szerbiát, hogy elismerje Koszovót, mindjárt következik Vajdaság, majd Szandzsák…”

A Pink TV-n a szabadkai horvátok és a bunyevácok kérdésére is kitért. Mint utalt rá, nagyon helyes, hogy a szabadkai városi képviselő-testület a bunyevácot hivatalos nyelvvé nyilvánította.

Hozzáfűzte: a horvátoknak nincs joguk, hogy ezt megkérdőjelezzék, hiszen belőlük sincs sokkal több mint a bunyevácokból. Amúgy pedig “a horvát nyelv gyakorlatilag nem is létezik, csak a szerb nyelv egyik változatáról van szó”, mondta a gyűlölködő csetnikvajda.

(Fotó: blic.rs)

További híreink

Mi Hazánk: Árcsökkentés helyett a saját zsebeit tömné a kormány?

Irányi Dániel

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben