19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Zacher: a maszk használata kicsit hozzánk fog nőni

A maszk használata kicsit hozzánk fog nőni, hiszen itt nem csak a koronavírus, hanem egyéb más betegségek megelőzéséről is szó lehet – nyilatkozta az ATV híradójának Zacher Gábor.

A főorvost azt követően kérdezték a maszkviselésről, hogy a Mi Hazánk közleménye után Novák Katalin is felvetette, a “maszkhasználat egy olyan téma, amit érdemes megvitatni, és érdemes megnézni, hogy indokolt-e a mostani szabályozásnak a még hosszabb távon való fenntartása”. Arra persze gondosan ügyelt a fideszes miniszter, hogy úgy tűnjön, teljesen saját kútfőből jött az ötlet. Lehet, így is történt, de az időzítés meglehetősen furcsa.

Zacher Gábor ellenben azt mondta:

a maszk addig maradjon az életünk része, amíg el nem érjük a 80 százalékos átoltottságot.

Szerinte ez az a szám, ami a nyájimmunitáshoz kell.

Utána beszélhetünk arról, hogy zárt terekben a maszkviselés már nem fontos

– tette hozzá.

Gondolt azokra is, akik negyven fokban megfulladnak a maszkban. Nekik azt üzente, a maszk “hihetetlenül jó gátfunkcióval bír”. Ugyanez vonatkozik a kézmosására és a szociális távolságtartásra is, hiszen ezek olyan védekezési szabályok, amelyek betartása tőlünk függ.

Fotó: Gyomaendrod.com

További híreink

Niedermüller Péter akár 700-800 forintos parkolási díjat sem tart elképzelhetetlennek

Irányi Dániel

Elbocsátották a rendőrt, aki agyonlőtt egy afroamerikai férfit Atlantában

Dunai Tibor

Csányi : Ronaldo visszaesett, a mieink fejlődtek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen