-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Zavarta az ugatás, ezért rálőtt a szomszéd kutyájára

Eljárást indítottak egy 45 éves debreceni férfi ellen, miután egy légfegyverrel rálőtt a szomszédja kutyájára. A lövöldözőt az bosszantotta fel, hogy az állat kiszökött miközben a gazdája autóval kiállt az udvarból és az utcán hangosan ugatott. Egy másik lövöldöző ellen pedig már vádat is emeltek az ügyészek, aki még tavaly nyáron Hajdúnánáson lőtt rá egy haragosára – írja az Atv. 

Debrecen-Bánkon az óév végén szökött ki egy kutya az autójával kiálló gazdája mellett, majd odarohant a szomszéd kerítéshez, ahol hangos ugatásba kezdett. Az ott lakó 45 éves férfi válaszul felkapta légpuskáját, kiment az udvarra, és rálőtt az állatra.

“A debreceni rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyanúsítottal szemben. Az eljárás során vizsgálat tárgyát fogja képezni az állatkínzásesetleges megvalósulása is” – mondta el Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

Máshol haragosukra lövöldöznek 

Ezzel az üggyel párhuzamosan az ügyészség egy hajdúnánási eset kapcsán is vádat emelt. Ott két férfi verekedett össze, ami odáig fajult, hogy később egyikük először karóval fenyegette a másikat, majd kövekkel dobálta, miközben azzal fenyegetőzött, lelövi.

Fenyegetését beváltva a férfi bement a házba, felkapta légpuskáját, és rálőtt haragosára, akit a jobb combján talált el, ám az áldozat megúszta sérülés nélkül, ugyanis a zsebben tárolt mobiltelefon a lövedéket felfogta.

A lövöldöző haragos ellen az ügyészség pénzbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabását javasolja.

Fotó: Atv

További híreink

Újabb unokázós csalókat fogtak el

Szabó Norbert

1,5 millió forintra büntették Toroczkai Lászlót (videó)

Varga Lilla

Halálra késelt egy 25 éves férfit tegnap éjjel egy három fős társaság Budapesten

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen